Ramazan'da Enerji Kahvaltıyla Depolanıyor!

Ramazan'da Enerji Kahvaltıyla Depolanıyor!
 Muhabir
Ramazan ayında oruç tutarken gün içinde uzun süren açlığa dayanmak için sahurda tüketilen besinler alışveriş listelerinin başında yer alıyor.

Ramazan ayında yapılan sahur gün boyunca enerjiyi korumak için çok önemli. Sahurda kahvaltılık tüketmek yaygın bir alışkanlık olduğundan vatandaşlar şarküterilere akın ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur hazırlıkları başladı. Uzun süren açlık ve susuzluk dönemine hazırlık için sahurun önemine dikkat çeken Yeşil Meram Gıda Sahibi Ali Kocatürk Konya’da sahur kültürünün kahvaltı ağırlıklı olduğunu belirtti.

dsc-0642.jpg

KÜFLÜ PEYNİR YOK SATIYOR

Sahurda ağır yemekler yerine daha hafif ve kolay sindirilebilen protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren besleyici kahvaltı seçenekleri öne çıkıyor. Bu süreçte tok tutucu özelliğiyle bilinen peynir satışlarının arttığını ifade eden Ali Kocatürk, Konya’nın yöresel lezzeti küflü peynire rağbetin çok olduğu aktardı. Kocatürk, “Sahurda genellikle kahvaltı tüketimi çok olur. Küflü peynir, tulum peynirleri, kaşar peyniri, teneke peyniri ve zeytine ilgi yoğun. Peynir uzun süre tokluk hissi verdiği için ve sıkmalarda kullanıldığı için çok satılıyor. Ağırlıklı olarak rağbette olan küflü peynir satılıyor. Sahurda herkes kahvaltı tercih ettiği için sofralık ürünler çok gidiyor. Herkesin cebine göre ürünlerimiz var” dedi.

dsc-0656.jpg

YÜKSEK VİTAMİNLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR

Su içeriği yüksek ve probiyotik içeriğiyle sindirim sistemini düzenleyen yoğurdun sahur sofralarında destekleyici besin olarak tercih edildiğini söyleyen Kocatürk, “Vatandaşlarımızı gün içerisinde susatmayan ürünleri almaya çalışıyor. Yoğurtta bunlardan biri ve doğal probiyotik sağlıyor ve vitamin ihtiyacını karşılamaya destek oluyor. Ayrıca meyve, ceviz, badem gibi sağlıklı atıştırmalıklar da tercih ediliyor” diye konuştu.