Yeşil fasulyenin daha iyi pişmesini sağlayan tarif tüyosu! Usta aşçıların da sırrıymış
Yeşil fasulye yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olmasının yanı sıra, doğru pişirildiğinde de oldukça lezzetli olabilir. Peki, yeşil fasulyenin daha iyi pişmesini sağlayan bir tarif tüyosu var mı? Evet, aslında var! Usta aşçıların da sırrı olan bu tarif tüyosu ile yeşil fasulyenizi mükemmel bir şekilde pişirebilirsiniz.
Yeşil fasulyenin daha iyi pişmesini sağlayan tarif tüyosu aslında oldukça basit:
Yeşil fasulyenin daha iyi pişmesini sağlayan bu tüyo ile artık sert fasulye sorunuyla karşılaşmayacaksınız. Sağlıklı ve lezzetli bir yemeği sofranıza taşırken, bu pratik teknikten faydalanarak sevdiklerinize enfes bir yemek sunabilirsiniz.
Yeşil fasulyenin daha iyi pişmesini sağlayan bir tüyo paylaşmak istiyoruz. Bu teknikle fasulyeleriniz asla sert kalmayacak ve lezzetli bir kıvama gelecektir.
YEŞİL FASULYE TARİFİ
Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Gereken Malzemeler:
500 gr taze fasulye
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
2-3 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı:
Taze fasulyenin uç kısımlarını varsa kılçıklarını ayıklayın.
Bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin.
Yıkayıp süzülmesini sağlayın.
Diğer yandan geniş bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyun.
Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin.
1-2 dakika kavurun.
Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Ardından fasulyeleri aktarın.
2-3 dakika daha kavurun.
Fasulyelerin üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Damak tadınıza gör kesme şekeri ve tuzunu ilave edin.1-2 kere karıştırın.
Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.
kaynaklar: youtube.com, mynet.com, tarifsiteniz.com, cizremgazetesi
Kaynak: