Yaz türlüsü nasıl yapılır? Lezzetli yaz türlüsünün tarifi ve püf noktaları
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan taze sebzelerle yapılan yaz türlüsü, hem hafif hem de lezzetli bir seçenektir. İşte yaz türlüsü yapmanın püf noktaları ve tarifi.
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
1. Patlıcan ve kabakları yıkayıp, kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
2. Yeşil biberleri de aynı şekilde doğrayın.
3. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız sebzeleri ekleyerek kavurun.
4. Sebzeler hafifçe kavrulduktan sonra doğranmış sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
5. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
6. Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
7. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
8. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları serpip servis yapabilirsiniz.
Kaynak:Haber Merkezi