Toz haline getirip bir tutamını saksı dibine ekleyin! Çiçeği coşturuyor ve bolca açtırıyor

Toz haline getirip bir tutamını saksı dibine ekleyin! Çiçeği coşturuyor ve bolca açtırıyor
Çiçeklerin dibinin kurumaması ve çiçeklerin solmaması için işte bilmeniz gerekenler. Toz haline getirip çiçeklerin dibine koyduğunuzda çiçekleriniz hızlıca çoşuyor

Çiçekler, doğanın bize sunduğu en güzel armağanlardan biridir. Renkleri, kokuları ve yapraklarıyla evimizi, bahçemizi, terasımızı ve balkonumuzu süslerken aynı zamanda bize mutluluk verirler. Ancak çiçeklerin sağlıklı ve güzel bir şekilde büyümesi için düzenli bakım yapmak önemlidir. İşte çiçeklerinizi korumanızı sağlayacak bazı önemli ipuçları:

Çiçekler evin tüm havasını değiştirmektedir. Evin içine taze bir hava getiren çiçekler sadece evimize güzellik katmaz aynı zamanda da sağlık katar. Büyük şehirlerde yaşayan birçok kişiye uzmanlar çiçek yetiştirmelerini önermektedir.

Çünkü doğanın bir parçası olan çiçekleri besleyerek günün stresini atmak mümkündür. Sevgilinizin ve arkadaşlarınızın size aldığı çiçekler bir kaç gün içinde solabilir. Peki o çiçekleri ve evdeki baktığımız çiçekleri daha uzun süre nasıl canlı tutabiliriz?

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Çiçeklerin uzun süre canlı kalmasını sağlayacak 5 yöntem paylaşıldı. Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde çiçeklerinizin çok daha uzun süre canlı kalmasını sağlayacaksınız.

1. Ağartıcı:


Çiçeklerinizi vazoda daha uzun süre canlı tutmak için ağartıcı kullanabilirsiniz. Vazonuzdaki su miktarına göre ağartıcıyı vazoya eklemelisiniz. Örneğin, vazonuzda 2 litre su varsa iki çeyrek çay kaşığı ağartıcı kullanabilirsiniz. Ağartıcı, suyun içindeki bakterileri öldürerek çiçeklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

2. Gazoz:


Bir diğer etkili yöntem ise gazoz kullanmaktır. Çiçeğin suyuna çeyrek fincan gazoz ekleyerek çiçeklerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Gazozun içinde bulunan şeker, çiçeklerin beslenmesine yardımcı olur ve onların uzun ömürlü olmasını sağlar.

3. Aspirin:


Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizin sulama suyuna bir parça toz haline getirilmiş aspirin ekleyerek çiçeklerinizin ilk günkü tazeliğini koruyabilirsiniz. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Şeker ve Sirke:


Çiçeklerin köklerini beslemek ve bakteri oluşumunu engellemek için şeker ve sirke kullanabilirsiniz. 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı çiçeklerinizi sulamak için kullanabilirsiniz. Şeker, bitkilerin köklerini beslerken, sirke ise bakteri oluşumunu engeller.

5. Saç Spreyi:


Çiçeklerinizin güzel görüntüsünü ve canlılığını korumak için saç spreyi kullanabilirsiniz. Vazodan bir parça uzak durarak saç spreyinden bir parça sıkarak çiçeklerinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.