Taze bakla yapacaksanız böyle yapın asla erime sorunu oluşmuyor! Taze baklanın püf noktası

Taze bakla yapacaksanız böyle yapın asla erime sorunu oluşmuyor! Taze baklanın püf noktası
Evde taze bakla nasıl yapılır. İşte taze bakla yaparken bilmeniz gerekenler

Taze bakla pişirmek istediğinizde, dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Özellikle taze bakla kullanacaksanız, erime sorunuyla karşılaşmamak için doğru yöntemleri uygulamanız önemlidir.

Zeytinyağlı Bakla İçin Malzemeler:

1,5 kg taze bakla

1 su bardağı zeytinyağı

3 demet taze soğan

1 çay kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuz

Yarım limonun suyu

2 su bardağı su

Zeytinyağlı Bakla Yapılışı:

Taze baklaları kılçıklarını ayıklayıp iki ucunu keserek ayıklanır.

İyice yıkandıktan sonra süzgece alınarak süzülür.

Suyu süzülen baklalar ayrı bir kaba alınır.

Üzerine tuz ve yarım limonun suyu dökülür.

Baklalarla iyice harmanlanır.

Pişireceğiniz tencerenin dibine baklaların irilerinden dizilir.

Daha sonra kıyılmış olan dereotu serpilir.

Daha sonra baklalarla aynı boyda kesilmiş taze soğanlar dizilir.

Kalan taze soğanlar küçük küçük doğranarak, kalan baklalarla iyice karıştırılır.

B u karışım taze soğan sırasının üzerine koyulur.

Tencereye 2 bardak su, tozşeker ilave ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.

Baklalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 1,5 saatte pişirilir.

Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

Başka bir tabakta hazırlanmış olan sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile sunulur.

Afiyet olsun…

Taze bakla yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek, erime sorunu olmadan lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, doğru tekniklerle pişirilen taze bakla her zaman mükemmel bir lezzete sahip olacaktır.

Kaynak: