Tavuk haşlarken yapılan hata! Dikkat etmiyorduk, En değerli yeri çöpe gidiyormuş
Tavuk haşlamanın incelikleri konusunda yapılan yaygın bir hata vardır. Çoğu zaman dikkat etmediğimiz bir detay, aslında tavuğun en değerli kısmının çöpe gitmesine neden olabiliyor. Evde tavuk haşlarken bu detaylara dikkat etmek, yemeğin lezzetini ve besin değerini arttırabilir.
Tavuk suyu eklendiği yemeğe, pilava veya çorbaya lezzet katar. Bu yüzden çoğu yemekte tavuk suyu veya et suyu kullanırız.
Marketlerden hazır tavuk suyu satın alıyorsanız derhal bu alışkanlığınızdan vazgeçin. Evde kendiniz de haşladığınız tavuğun suyunu saklayabilirsiniz. Bunun çok basit bir sırrımız var.
İşte bilmeniz gereken her şey;
Gerekli malzemeler;
İstenilen miktarda haşlanmış tavuk suyu (yemek yaparken haşladığınız tavuk suyu olabilir)
Buz kalıpları
Saklama kabı yada buzdolabı poşeti
TARİF;
Tuzsuz olarak haşladığınız tavuk suyunu soğuduktan sonra buz kalıplarına doldurup buzdolabının buzluk kısmında dondurun. Donmuş tavuk suyunu kalıptan çıkararak saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine de doldurabilirsiniz. Çorbalarınıza, yemeklerinize veya pilavınıza kendi hazırlamış olduğunuz tavuk suyundan kullanabilirsiniz.
Şimdiye dek döktüğümüz tavuk suyunu böylelikle günlerce saklayabilirsiniz.
TAVUK SUYU NE KADAR SAKLANIR?
Buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Çelik tencerenizde hava almadığı için 2-3 gün bozulmadan duracaktır. Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Görüldüğü gibi dışarıdan hazır tavuk suyu satın almaktansa kendi tavuk suyumuzu hazırlayabiliriz.
Bu yöntem sayesinde hem haşladığımız tavuğun en değerli kısmını atmamış olur hem de israfın önüne geçmiş oluruz.( Artı Gerçek ) Alıntıdır
Kaynak: