Tavada lahmacun nasıl yapılır? Kebapçılardaki kadar lezzetli lahmacun yapmanın sırrı

Tavada lahmacun nasıl yapılır? Kebapçılardaki kadar lezzetli lahmacun yapmanın sırrı
Lahmacun, Türk mutfağında sevilen bir hamur işidir. Yeterli malzemeler varsa tavada en az kebapçılardaki kadar lezzetli lahmacun yapmak mümkün! Yeter ki lahmacun yaparken bu aşçılık sırlarını deneyerek hareket edin

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden lahmacunu artık evde yapabileceksiniz. Üstelik sadece bir kaç malzemeyle onlarca lahmacun yapabilmek mümkün.

Lahmacun, Herkesin çok sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Daha çok fırınlarda ve kebapçılarda yapılan lahmacunu evde yapan pek kimse yok.

Son dönemde lahmacun fiyatları oldukça artmış durumda. Deyim yerindeyse her yer Bodrum oldu..

Hal böyle olunca bu lezzetli hamur işini çok sevenler evde nasıl yapılacağını araştırmaktalar. Aslında çok basit bir kaç püf noktası var. Tarif ölçüsü doğru bir şekilde ayarlandığında tavada bile lahmacun yapabilmek mümkün.

Üstelik en az kebapçılardaki kadar lezzetli lahmacunlar yapabilirsiniz. Dışarıda yiyeceğiniz iki lahmacun fiyatına en az 20 adet lahmacun çıkarabilirsiniz. Böylelikle geniş bir aileye sahipseniz bol bol lahmacun yiyebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken vereceğimiz tarif ölçülerine göre lahmacunlarınızı yapmak.

Hürriyet tarafından yayınlanan özel bir içerikte; Lahmacun yapmak için önce gerekli malzemeler sıralandı ardından da lahmacun tarifinin detaylarına yer verildi.

İşte lahmacun yaparken bilmeniz gereken her şey!

Yapımı için malzemeler


2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru için:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Tavada lahmacun tarifi Nasıl yapılır?


Lahmacun yapımı için ilk başta bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin.
Maydanozları en son ilave edin.


Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın.


Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.


Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın.
Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın.
Ardından azar azar da un ilave edin.


Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün.


Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.


Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın.
Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın.


Pişirme aşamasında kapaklı yanmaz bir tava kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız lahmacunu ısınmış olan tavaya yerleştirin.
Ocağı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte açın.
Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın ve altı bezi alın.
Diğer tüm parçalara aynı işlemi yapın.
Afiyet olsun.

Lahmacunun yanında ne iyi gider?

Buz gibi ayranla lahmacunlarınızı servis edebilirsiniz. Evde biraz yeşillik varsa ''Marul, Maydanoz, Beyaz Lahana'' ince ince kıyın yağlayıp limonlayın ve lahmacun yerken arasına bir tutam ekleyerek tüketin. Çok daha lezzetli oluyor.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: