Solmuş güzelliği yeniden canlandırmayı sağlayan yöntem. Orkideye hayat veriyor

Solmuş güzelliği yeniden canlandırmayı sağlayan yöntem. Orkideye hayat veriyor
Orkidelerinizi tekrar canlandırmak için yapabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır.

Orkide bakımı, bitki severlerin sıklıkla tercih ettiği ancak aynı zamanda hassas bir bitki türüdür. Orkide yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olanlar bilirler ki, orkide bakımı oldukça dikkat gerektirir ve zaman zaman orkidelerin solması kaçınılmaz olabilir. Ancak endişelenmeyin, solmuş güzelliği yeniden canlandırmak mümkün!

1. SAPLARINI KESMEK

Orkidenizin tekrar açmasını sağlamaya, çiçekleri düştüğünde saplarını kesmekle başlayabilirsiniz. Yani orkidenizin tekrar büyümesi için sapının ya da dalının yaklaşık 2.5 santimetrelik kısmını bırakmalısınız.

2. YENİ BİR SAKSIYA TAŞIMAK

Kökler alttan çıkmaya başladığında orkideyi yeni bir saksıya taşımalısınız. Orkideyi sulayıp ardından bitkiyi saksısından yavaşça çıkarabilirsiniz. Ardından orkideyi dikkatlice yeni saksıya yerleştirmelisiniz.

Mümkünse orkide için tasarlanmış bir saksı seçmelisiniz ancak yoksa havanın içeri girmesini ve suyun çıkışını sağlayan çok sayıda tahliye deliğine sahip bir saksı tercih edebilirsiniz.

3. BÜYÜME HARCI EKLEMEK

Orkidenin besin alımını artırmak için taze büyüme harcı ekleyebilirsiniz. Orkidelerin yeniden çiçek açmalarını sağlayan büyüme harcını elde etmek için özellikle orkideler için üretilen 2 ölçü ağaç kabuğu harcını ve 1 ölçü turba yapan yosun harcını karıştırabilirsiniz.

Bununla birlikte, köklerin arasındaki boşluğu harçla doldurup üstüne hafif bir tabaka harç eklemelisiniz ancak yaprakları örtmediğinden emin olmalısınız.

Son olarak, orkidelerinizin sağlıklı bir şekilde yeniden canlanması için onlara sevgi ve özen göstermeyi unutmayın. Bitkinizin ihtiyaç duyduğu bakımı düzenli olarak yaparak solmuş güzelliği tekrar canlandırabilirsiniz.

Kaynak: Habertürk

Kaynak:Haber Merkezi