Saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Yalancı helva bakın nasıl yapılıyor? Üstelik çokta lezzetli

Saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Yalancı helva bakın nasıl yapılıyor? Üstelik çokta lezzetli
Saatlerce uğraşmanıza gerek kalmayacak. Yalancı helvanın pek bilinmeyen püf noktası

Yalancı helva tarifi, pratik ve lezzetli bir tatlı alternatifi arayanlar için harika bir seçenektir. Uzun saatler mutfakta vakit geçirmek istemeyenler için ideal olan bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzet sunar.

Yalancı helva için gerekli malzemeler oldukça sade ve evinizde bulunabilecek türdendir. İşte yalancı helva tarifinin malzemeleri:

Tarifimize geçelim.

Malzemeler

  • 400 gr sıvı krema
  • 1 paket çikolata (160 gr) (İster sütlü ister bitter fark etmez)
  • 500 gr bisküvi (Petibör ya da yulaflı fark etmez)
  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • Antep fıstığı (Ya da badem, fındık, ceviz)

Yapılışı

  • Bisküvileri robottan un haline gelene kadar çekin.
  • Tencereye sıvı kremayı koyu ılıtın. (Kaynamamalı)
  • Ilıyan kremaya çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin.
  • Ilıyan karışıma bisküvileri ekleyin ve baloncuklar çıkınca ocağın altını kapatın.
  • İstediğiniz kuruyemişleri ekleyin. Badem, Antep fıstığı, fındık çok yakışıyor.
  • Kare borcamı streç filmle kaplayın.
  • Sıcak olan karışımı borcama yayın ve spatula ile düzeltin.
  • Oda ısısına gelince derin dondurucuya koyun.
  • En az 3 saat bekletin. Dilerseniz 1 ay bile durabilir.
  • Tüketeceğiniz zaman ters çevirin ve Streç filmi çekip dilimleyin.

Afiyet Olsun!

Kaynak:Haber Merkezi