Puf puf kabaran pratik buzluk poğaçası tarifi! Hamuruna katılan o malzeme aylarca muhafaza edilmesini sağlıyor…

Puf puf kabaran pratik buzluk poğaçası tarifi! Hamuruna katılan o malzeme aylarca muhafaza edilmesini sağlıyor…
Bu poğaçanın hamuruna konulan o malzeme sayesinde aylarca buzlukta kalsa bile ilk günkü tazeliğini korumaya devam ediyor. İşte karşınızda aniden gelen konuklara ikram edebileceğiniz pratik buzluk poğaçası tarifi...

Sabah kahvaltılarının ve beş çaylarının vazgeçilmez olan bu poğaça, her an en taze haliyle buzluğunuzda hazır bulunsun istiyorsanız bu tarifimiz sizin için. Üstelik bu tarifte hamura koyduğunuz bu malzeme sayesinde, buzluktan çıkardığınızda dahi ilk günkü tazeliğini koruyan ve puf puf kabaran poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte 10 dakikada hazırlanan pratik buzluk poğaçası tarifi...

BUZLUK POĞAÇA TARİFİ:

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet haşlanmış patates (sonrasında rendelenmiş)

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

6 – 7 su bardağı un

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kap içerisine su, süt, şeker, yağ ve mayayı alın.

Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve yoğurun.Bu esnada rendelenmiş patatesi ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerini kapatın ve yarım saat mayalandırın. Elinizi hafif yağlayın ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizde açtırın ve ortasına kaşar peyniri koyun kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

20 dakika tepsi mayası yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün

Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çıkarıp bir süre dinlendirin.

Buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda muhafaza edilebilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.

İÇİ İÇİN:

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı susam