Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi ve kuru olmaması için işte bilmeniz gerekenler
Yağ çekmeyen patlıcan kızartması yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Patlıcan genelde kızartması yapıldığında çok fazla yağ çeken bir sebzedir.
Eğer siz de yağ çekmeyen bir patlıcan kızartmak istiyorsanız bu bilgilere kulak verin.
SOYMA İŞLEMİNDEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
Patlıcanları soyun. Ardından geniş bir kap içerisine su ekleyin ve patlıcanları ekleyin. 10 dakika kadar tuzlu su içerisinde bekletin.
Bu uygulama neticesinde patlıcanlarda kararma olmayacaktır. Ayrıca patlıcanların tuzlu su da bekletilmesi kızartma işlemi sırasındaki yağ çekme sorununa da çözüm olacaktır.
İYİ KURULAYIN
Patlıcanların suyunu süzerken iyi kurulayın. Sulu olarak sakın yağa atmayın. Hem yağ sıçrayacak hem de patlıcanlarınız yağı olduğu gibi içine çekecektir.
Zeytinyağı mucizesinden de yararlanabilirsiniz..
Normalde patlıcan kızartırken çoğu ev hanımı ucuz olduğu gerekçesiyle ayçiçek yağı kullanıyor. Oysa zeytinyağında kızartılan patlıcan çok daha lezzetli olduğu gibi daha az yağ çekiyor.
Ayrıca zeytinyağı dünyadaki en faydalı yağlardan biri olduğu için kızartmanız da daha az sağlığa zararlı oluyor.
Unutmayın ki kızartmaların her türlüsü zararlıdır. Yine de canımız çektiği için çoğu zaman patlıcan kızartması yapabiliyoruz. Patlıcan kızartması yaparken zeytinyağı ile kızartırsanız hiç değilse daha sağlıklı olacaktır.
Patlıcan kızartırken bu bilgileri uygulamanız durumunda çok daha lezzetli patlıcan kızartması yapabileceksiniz. Aynı zamanda yapmış olduğunuz patlıcanlarda yağ çekmemiş olacaktır.
Kaynak: