Lokanta usulu kırmızı lahana turşusunun püf noktaları... Hızlıca hazırlanıyor

Lokanta usulu kırmızı lahana turşusunun püf noktaları... Hızlıca hazırlanıyor
Lokanta usulü kırmızı lahana turşusu, ana yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz pratik bir tariftir.

Lokanta usulü kırmızı lahana turşusu yapmak oldukça kolaydır ve lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacaktır.

İşte lokanta usulü kırmızı lahana turşusunun püf noktaları ve hızlı hazırlanışı:

Mor Lahana Turşusu İçin Gereken Malzemeler:

1 adet orta boy mor lahana

1 adet limon

1 çay kaşığı limon tuzu

1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu

1 yemek kaşığı şeker

1 çay bardağı üzüm sirkesi

Kavanoz dolana kadar su

Mor Lahana Turşusu Yapılışı:

images-001.jpg

Lahanayı serçe parmağı kalınlığında doğruyoruz.

Bir kaba alıp üzerine tuz ve limonu sıkıp 3-4 dakika ovuşturuyoruz.

Daha sonra kavanoza lahanaları sıkı bir şekilde dolduruyoruz.

Üstüne limon tuzu, şeker ve sirkeyi koyup ağzına kadar suyla dolduruyoruz.

Bu ölçü 1 kg lık kavanoz içindir.

Kavanozu karanlık bir yerde muhafaza edin.

2-3 gün sonra yiyebileceğiniz çok pratik bir turşu elde ediliyor.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Turşunuzu 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz ama 2-3 gün daha da lezzetlenmesini sağlayacaktır.

Kapalı bir kap içinde 3-4 hafta da bozulmadan kalabilir.

Önemli olan püf noktası sirke ve suyu ölçülü kullanmak.

Turşunuzu mutlaka dolapta bekletin

Turşunun hızlı olması için sirke kullanılır.

Yalnız limonlu turşu daha uzun süre dayanır.

Mor Lahana Faydaları

Mor lahana, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltabilir. Ayrıca lif bakımından zengin olması sindirim sistemi sağlığını destekler ve kabızlık sorununu önler. İçerdiği vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içerdiği için kemik sağlığını destekler. Mor lahana, düşük kalorili bir sebze olup kilo kontrolüne de yardımcı olabilir. Tüm bu faydalarıyla düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi