Lezzetli köfte pişirmenin incelikleri! Yılların köftecilerinin yumuşacık köfte pişirme sırrı

Lezzetli köfte pişirmenin incelikleri! Yılların köftecilerinin yumuşacık köfte pişirme sırrı
Köfte, Türk mutfağında sevilen bir lezzettir. Köfte pişirirken işte aklınızda bulunması gereken bilgiler

Haberturk.com sitesinde yer alan içeriğe göre; Köfte pişirirken bilinmesi gerekenler tek tek sıralandı. İşte lezzetli köfte pişirmenin incelikleri

Köfteyi çok iyi yoğurmak gerekir. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlenirse kendini toparlar. Daha rahat şekil verilir ve lezzetli olur. İnegöl Köfte tarzı köftelerde bir gece dinlendirdikten sonra tekrar yoğrulur.

■ Şekil verirken ortası kalın kenarları ince şekil vermemeye dikkat edin. Eşit ölçüde ve en fazla 1 cm kalınlığında köfteler hazırlayın. Kenarları ince olursa çabuk yanar. Kalın köftenin ise içini pişirene kadar dışı fazla pişer ve kurur.

■ Köftenizi tavada pişirecekseniz önce tavayı ısıtın. Sonra yağ ekleyerek 3-4 saniye yağın ısınmasını bekleyin. Yağ yanmadan köfteleri tavaya dizin ve orta ateşe alın. Çok kısa süre sonra ateşi biraz daha azaltabilirsiniz. Ateş yüksek olursa hemen kızarır içi çiğ kalır. Ateş zayıf olursa fazla sulanır. Lezzeti gider. Alt yüzeyi birazcık kızarıp mühürlenince (7-8 saniye kadar) hemen köfteleri çevirin. Çevirmeden pişirirseniz fazla toparlanır, suyunu bırakır, düzgün kızarmaz.

■ Fırında pişirecekseniz fırını 200-210 derecede iyice ısıtın. Köftelerin üzerine mutlaka zeytinyağı sürün. Fanlı fırında değil alt üst ısıtma ayarında pişirin. Kurumaması için fırına bir kase içinde su koyabilirsiniz.

■ Mangalda pişirirken de kurumaması için düzenli olarak sık sık çevirin.

■ Köfteyi pişirdikten sonra bekletmeden sıcak servis yapın. En iyisi bütün hazırlıkları yaptıktan sonra en son köfteyi pişirmektir..