Konya usulü lezzetli yağlı gevrek yapmanın püf noktası. Birçok kişi pastaneden almayacak
Yayınlanma:
Konya usulü yağlı gevrek tarifi ve püf noktaları
Konya usulü yağlı gevrek yapımı, özellikle lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenektir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Malzemeler
- 170 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Üzerine sürmek için bir tane yumurta sarısı
- Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
TARİF
- Oda ısısında ki tereyağı, sıvı yağ, şekeri, tuzu bir karıştıralım.
- Ardından maya ile suyu ekleyelim bir kere karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde ununu ekleyelim ve hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Yorduğumuz hamuru 5 dakika dinlendirelim, ardından bezeler alalım 20 ile 25 arası beze çıkıyor.
- Bezelerimizi de beş on dakika bekletelim sonra da şekil verelim, tezgahın üzerinde yuvarlayarak şekillendirip resimde olduğu gibi tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ile çörekotunu serpelim 200° fırında kızarıncaya dek pişirelim.
- Pişen gevreklerimizi kızardıktan sonra bıçakla 3 keselim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Konya usulü yağlı gevrekleriniz hazır! Bu lezzetli atıştırmalığı çay saatlerinizde veya misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Kaynak:Haber Merkezi
Yaşam