Konya usulü İrmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvasına lezzet katan tüyolar

Konya usulü İrmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvasına lezzet katan tüyolar
Konya usulü irmik helvası, özellikle tereyağı ve sıvı yağın dengeli kullanımıyla, kavrulmuş irmiğin muhteşem lezzetini ve kıvamını alır.

İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Özellikle Konya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Konya usulü irmik helvası, yapımındaki özel tüyolarıyla fark yaratır. İşte, Konya usulü irmik helvasını lezzetli kılan püf noktaları ve tarifi.

İrmik Helvası Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Servis için; 2 tatlı kaşığı toz tarçın kullanabilirsiniz.

İrmik Helvası Yapılışı;

  • Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağını eritelim, çam fıstığını içerisine atıp kavurmaya başlayalım.
  • Fıstıkların kavrulmasının ardından yukarda belirtilen miktardaki irmiği tencereye aktarın ve sürekli karıştırıp ocağın atını kısıp 20 dakika kadar kavurun.
  • Tatlının şerbetini yapmak için; 1,5 su bardağı su,1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte ocağın üstüne kaynamaya bırakın.
  • İrmik iyicene kavrulduktan sonra şerbeti azar azar tencereye ekleyin.
  • Sıcak şerbetin etkisiyle fokurdayan irmik karışımını karıştırmaya devam edin.
  • Helvanın altını kısıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  • Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım.
  • Demlenmiş olan irmik helvasını kaselere alıp servis edelim.

kaynak: haberturk.com

Kaynak: