Köfte kıvamında mücver yapmanın sırrı! İşte aşçıların hep uyguladığı o tarif

Köfte kıvamında mücver yapmanın sırrı! İşte aşçıların hep uyguladığı o tarif
Bu tarifte dikkat edilmesi gereken nokta, sebzelerin suyunu salmaması için rendelenmiş sebzelerin üzerine az miktarda tuz serperek bekletmek ve karışımın dinlendirilmesidir

Mücver yapımı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mücverin kıvamı her zaman istenildiği gibi olmayabilir. İşte bu noktada, aşçıların sıkça kullandığı bir tarif ve püf noktaları devreye girer. Köfte kıvamında mücver yapmanın sırrını öğrenmek isteyenler için işte aşçıların hep uyguladığı o tarif!

Bazı kişiler kıyma tüketmek istemiyor. Nedendir bilinmez ama aynı zamanda da canları köfte çekiyor. İşte bu tarz kişiler için harika bir tarifimiz var. Köfte kıvamında mücver tarifi.

Son dönemde kırmızı et fiyatları da tırmanışa geçtiği için çok sayıda kişi sebzelerle yapılan köfte kıvamındaki besinlere yöneldiler. On yıllardır Türk mutfağında yer alan lezzetlerden biri de mücverlerdir.

Kabakla ve patlıcanla da yapılabilen mücver oldukça lezzetli ve doyurucu bir Türk yemeğidir.

TV8 kanalında yayınlanan Masterchef Türkiye programında da mücver tarifi verilmişti. Ölçüsü tam olması nedeniyle usta şeflerin önerisiyle hazırlanan bu tarif son dönemde oldukça popüler hale geldi.

Habertürk tarafından paylaşılan bir içerikte klasik mücver tariflerinden çok daha lezzetli olan mücver tarifi verildi. İşte herkesin bilmesi gereken kabak mücver tarifi.

MÜCVER TARİFİ VE GEREKEN MALZEMELER

-3 tane kabak

-2 yumurta

-1 tane havuç

-3-4 kaşık un

-4-5 dal taze soğan

-Dereotu

-Tuz

-Karabiber

-1 kaşık zeytinyağı

-Ayçiçek yağı (kızartma için)

MÜCVER TARİFİ, NASIL YAPILIR?

Öncelikle tüm malzemelerinizi bol suyla yıkayın. Ardından kabakları ve havucu rendeleyin. Rendelenmiş havuç ve kabakları avucunuzda sıkarak sularını çıkarın. Yumurtaları kırarak çırpın. Dereotu ve soğanları ince ince kıyın. Ardından geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice karıştırın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp birer dolu kaşık harçtan üzerine koyun ve kaşık yardımıyla yayın. Her iki tarafını da kızartın.

Afiyet olsun.

Önemli hatırlatma: Kullanacağınız kabakların taze olmasına bozulmamış olmasına dikkat edin. Bu yüzden iyice seçerek kabakları alın.

Yanına ne iyi gider?

Kabak mücverin yanına en iyi gidecek şeylerin başında '' Türk çayı, Ayran, Kefir'' gibi içecekler yer alır. Dilerseniz ana yemek öncesi atıştırmalık olarak da mücveri tüketebilirsiniz.

Kaynak: