Kocaeli'de ciğer böyle hazırlanıyor ve ciğer lokum gibi oluyor! Ciğere lezzet katan tüyo
Kocaeli'de ciğerin eşsiz lezzeti ve özel hazırlanışıyla ilgili sırlarını paylaşmaya hazır mısınız? Kocaeli mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer, özel bir şekilde hazırlanarak lokum gibi bir lezzete dönüşebilir. İşte ciğere lezzet katan tüyolar...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer, özellikle Kocaeli mutfağında ayrı bir öneme sahiptir. Kocaeli'de yapılan ciğerin eşsiz lezzeti ve lokum gibi yumuşaklığı, birçok kişi tarafından takdirle karşılanmaktadır. Peki, Kocaeli'de yapılan ciğerin bu kadar lezzetli olmasını sağlayan sırrı nedir?
LEZZETLİ CİĞER KAVURMA TARİFİ
Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
600 g ciğer
1 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır. Afiyet olsun!
Kaynak: youtube.com, kocaelibarış gazetesi
Kaynak:Haber Merkezi