Klasik sarmadan çok daha lezzetli. Bir tencere dolusu oluyor ve çok bereketleniyor
Pırasa sarması tarifi, oldukça bereketli olup, misafir sofralarında da rahatlıkla sunabileceğiniz bir lezzettir. Sağlıklı ve doyurucu bir sebze yemeği arayanlar için ideal bir seçenek olan pırasa sarmasını mutlaka denemelisiniz.
Pırasa sarması, klasik sarmalardan çok daha lezzetli ve doyurucu bir sebze yemeği olarak sofralarınızı süslemeye aday. Bu tarif, bir tencere dolusu pırasa sarmasının nasıl hazırlanacağını adım adım anlatmaktadır. Pırasa sarması, pırasa yapraklarıyla doldurulan ve lezzetli iç harcıyla buluşan bir lezzet şölenidir.
Pırasa Dolması
1 kg pırasa
4 adet havuç
İç Harcı için;2 adet kuru soğan
500 gr dana kıyma
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber, Karabiber, Tuz
Sosu için; 1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Pırasaları temizleyerek yaklaşık 5 parmak uzunluğunda dilimleyin. Bir kenarından çizikler atın. Bir tencerede tuzlu su ile haşlayın. Pırasalar yumuşayıp katları açıldığında ocaktan alarak süzün. (Haşlama suyunu dökmeyin, yemek pişerken bu suyu kullanacağız.)İç harcı için; Soğanları yemeklik minik minik doğrayın, üzerine kıymayı , bulguru , biber salçasını, zeytinyağı, pulbiber, karabiber, tuz ilave ederek yoğurun. Salçalı sosu için; sıvıyağda biber salçası ve biraz su ile hafif kavurun. Pırasaların katlarını açın ve iç kısımlarındaki şeffaf zarları temizleyin. Tek tek her birini temizledikten sonra sarma işlemine başlayabilirsiniz. Pırasaların içine iç harçtan koyarak sarın ve sarmaların her iki yanını una bulayın. Pişirme tencerenizin dibine önce salçalı sosunuzu sonra havuçları dilimleyip koyun, üzerine sardığınız pırasaları sıralayın. En üstünü de yine havuçları dizin. Sıvıyağ, tuz, sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: konyaninsesi.com.tr, youtube.com, haberturk.com
Kaynak:Haber Merkezi