Kırmızı ete lezzet katıyor sanıyorduk. Oysa çayını yapıp içmek daha faydalıymış

Kırmızı ete lezzet katıyor sanıyorduk. Oysa çayını yapıp içmek daha faydalıymış
Kekik baharat yerine çay olarak tüketilirse daha faydalıymış

Kırmızı ete lezzet katıyor sanıyorduk. Oysa yapılan araştırmalar, kekiğin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu gösteriyor. Kekik, antioksidan özellikleri ile bilinir ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle, kırmızı ete lezzet katmak için kullanılan kekik yerine, çayını yaparak tüketmek daha faydalı olabilir.

Antioksidan bakımından zengin olan kekik çayı, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede çeşitli hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.

20221220135526-thyme-tea-recipe-blog-1200x1200.jpg

Kekik çayının içerdiği uçucu yağlar sayesinde solunum yollarını rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Özellikle soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklarda tüketilerek semptomların hafiflemesine yardımcı olabilir.

KEKİK ÇAYI TARİFİ NASILDIR?

Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz.

Kekik Çayı Günde Kaç Fincan İçilir?

Kekik çayını günde en fazla 2 fincan olacak şekilde içebilirsiniz. Bu doz haftada 5 fincanı geçmemelidir. Kekik çayını içerken bazı günler ara vermeyi unutmayın.

Kaynak: Lezzet.com.tr

Kaynak:Haber Merkezi