İngiltere'de dolaşmadık hastane bırakmadı. Şifayı Konya'daki hastanede buldu

İngiltere'de dolaşmadık hastane bırakmadı. Şifayı Konya'daki hastanede buldu
İngiltere'de yaşayan Abdul Hassan Adu, kronik diyare (ishal) şikayetiyle başvurduğu Konya'daki hastanede, bir haftalık tedaviyle iyileşerek ülkesine geri döndü. İngiltere'de bulamadığı şifayı Konya'da buldu

Abdul Hassan Adu, İngiltere'de kronik diyare şikayetiyle birkaç hastanede tedavi gördükten sonra sonuç alamayınca Konya'da bir hastaneye başvurdu. Bir haftalık tedavi sonrasında iyileşerek ülkesine dönen Adu, rahatsızlığının nedeni belirlenemeyen bir süreçten geçtiğini ve çok sık tuvalete gitmek zorunda kaldığı için çalışamaz duruma geldiğini ifade etti. Konya'da daha önce tedavi gören bir yakınının tavsiyesi üzerine Başkent Üniversitesi Hastanesi ile iletişime geçen Adu, tedavisi sırasında memnun kaldığını belirtti

Türk doktorların tıbbi yönlendirmeleriyle Konya'ya gelebildiğini ifade eden Adu, şunları kaydetti:

"Türkiye’ye gelmeden önce tahlillerimi kontrol ettiler. Yolda kullanmam gereken ilaçları söylediler. Burada pankreas rahatsızlığı teşhisi konuldu. Aldığım ilaçlarla üç gün içinde sonuç aldım. Şimdi gayet iyiyim. Her şey yolunda. Ne istersem yiyebiliyorum. Daha önce hiçbir şey yapamıyordum, yemek yemekten korkuyordum."

- "İkinci gün hastamızın şikayetleri kayboldu"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Konya Başkent Üniversitesi Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı Gülhan Kanat Ünler, Adu'nun reflü şikayeti nedeniyle halk arasında mide koruyucu olarak bilinen ilaç grubundan bir ilaç kullandığını, rahatsızlığa da bunun neden olduğunu belirlediklerini söyledi.

Tanı konulduktan sonra kısa bir tedavi süreciyle sonuç aldıklarını vurgulayan Ünler, şöyle konuştu:

"Bu ilaç grubunu değiştirdik. Bağırsak florasını düzenledik ve pankreas enzim desteği verdik. İkinci gün hastamızın şikayetleri kayboldu. İngiltere'de tüm tetkikler yapılmış, gerekli biyopsiler alınmış ama tanı konulamamış. Bazen alınan biyopsiler, yapılan işlemler yeterli olmayabiliyor, yani bir düşünme tanısı. Hastamızı mutlulukla, sağlıkla taburcu ediyoruz."

Hastanenin uluslararası hasta departmanı sorumlusu Dr. Ömer Ali Kerküklü de hastanın, ilk görüşmeden itibaren İngiltere'den gelişinin ve yatışının 48 saat içinde gerçekleştirildiğini bildirdi.