İlk Kez Yurda Yerleşecekler Bu Listeyi İncelemeden Alışveriş Yapmayın!

İlk Kez Yurda Yerleşecekler Bu Listeyi İncelemeden Alışveriş Yapmayın!
Üniversiteyi kazanan ve yurtlara yerleşecek olan öğrenciler için alışveriş süreci başladı.Üniversiteyi şehir dışında okuyacak olan öğrenciler, kalacakları yurt araştırmalarını sürdürürken ''Yurtta neler lazım?'' sorusuna da yanıt arıyor.İşte ayrıntılar...

Üniversiteyi kazanan ve yurtlara yerleşecek olan öğrenciler için alışveriş süreci başladı. Üniversiteyi şehir dışında okuyacak olan öğrenciler, kalacakları yurt araştırmalarını sürdürürken ''Yurtta neler lazım?'' sorusuna da yanıt arıyor. Yurda ilk kez taşınacak öğrenciler için alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken maddeleri sizler için araştırdık. İşte ihtiyaç listesi…

KIYAFETLER

Valizinizi hazırlarken ilk akla gelen eşyalardan birisi kıyafetler olacaktır. Kıyafetlerinizi seçerken günlük hayatta çoğunlukla kullandığınız parçaları tercih etmelisiniz. Belki giyerim diyerek gereksiz eşyalar ile valizinizi doldurmanız mantıksız olacaktır.

Artık farklı bir şehirdesiniz. Gitmeden önce araştırmalarınızı yapmanızı öneririz. Yaşayacağınız şehrin iklim özelliklerini göz önünde bulundurarak kıyafet tercihi yapmak akıllıca olacaktır. Soğuk iklime sahip bir şehirde kalın kıyafetler, montlara ihtiyacınız olurken ılıman iklime sahip bir şehirde ceket yeterli olacaktır.

YEDEK NEVRESİM TAKIMI

KYK yurtlarında dışarıdan nevresim takımı getirmeye ihtiyaç duymayacaksınız çünkü yurtlar her hafta kendi nevresim takımlarını temiz bir şekilde sizlerin kullanımına sunuyorlar. Bazı özel yurtlarda da bu hizmet bulunuyor. Yurtlar genellikle kendi nevresim takımlarını verse de kendinize bir takım götürmenizde bir sakınca yok.

TERLİK

Birini yurt odasında diğerini ise banyoda kullanmanız için yanınızda iki adet terlik bulundurmalısınız. Hijyeniniz açısından iki farklı terliğinizin olmasını tavsiye ederiz.

KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ

Banyo malzemelerinizi taşımak/düzenlemek için duş kabı. Şampuan ve saç kremi. Vücut yıkama, losyon ve/veya yağlar. Lif kabağı veya yıkama bezleri. Saç şekillendirici ürünler. El sabunu ve dezenfektanı. Yüz yıkama, nemlendirici ve diğer cilt bakım ürünleri. Diş fırçası, diş macunu ve diş ipi. Tarak veya fırça bu gibi kişisel bakım ürünlerinizi kimseyle paylaşmamanızı ve eksik bulundurmamanızı tavsiye ederiz.

ÜTÜ

Bazı yurtlarda ütü odaları olsa da bazılarında bulunmuyor. Bu sebeple yanınıza ütü almanızı tavsiye ederiz.

KUPA, ÇATAL, KAŞIK

Yemekhaneden çatal kaşık vb. malzemeleri odaya çıkarmak yasak. Böyle durum ile karşı karşıya kalmamak için yanınızda bir adet bulundurmanız iyi olacaktır.

ASMA KİLİT

Yurtta dolap güvenliğini genellikle asma kilitlerle sağlanır.

TEKNOLOJİK ALETLER

Teknolojik ürün noktasında okul için vazgeçilmezlerimiz arasında yer alan laptop, usb çoklayıcı ve flash belleğin yanı sıra telefon, kulaklık ve şarj aletinizi almayı unutmayın.

SAĞLIK ÇANTASI

Üniversiteye ilk kez gittiğinizde, günlük ilaçların ve diğer ilgili malzemelerin önemli olduğunu düşünmeyebilirsiniz. Ancak bu malzemeler genellikle evinizdeki ecza dolabında kolayca erişilebilir durumdadırlar. Üniversite için bavul hazırlarken yanınızda bir sağlık çantası da bulundurmanızı öneririz. Düzenli olarak kullandığınız reçetesiz ilaçlar (Soğuk algınlığı ve grip ilaçları, göz damlası, astım ilaçları, öksürük damlaları vb.)

Kaynak:Konya'nın Sesi