İçi geçmiş kavun nasıl anlaşılır? Kavun seçerken bilmeniz gereken 5 püf nokta
İçi geçmiş kavun seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Taze ve lezzetli bir kavun seçmek için aşağıdaki 5 püf noktayı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.
1. Koku: İyi bir kavunun kokusu belirgin olmalıdır. Kavunu kokladığınızda hoş bir koku alıyorsanız, olgunlaşmış ve lezzetli bir kavun seçtiğinizden emin olabilirsiniz.
2. Kabuk: Kavunun kabuğu sağlam ve pürüzsüz olmalıdır. Çatlaklar veya yumuşak noktalar içi geçmiş bir kavunu işaret edebilir.
3. Ağırlık: Kavunu elinize alıp hafifçe sıkarak ağırlığını kontrol edebilirsiniz. İyi bir kavun, beklenenden daha ağır olacaktır.
4. Renk: Kavunun kabuğunun rengi genellikle yeşil veya sarımsı olur. Ancak, rengin homojen olması ve sararmış bir ton içermesi kavunun olgunlaştığının bir göstergesidir.
5. Ses: Kavunu hafifçe tok bir şekilde vurduğunuzda, sağlam ve dolu bir ses çıkmalıdır. Eğer kavun boş bir ses çıkarıyorsa, içi geçmiş olabilir.
KAVUNUN FAYDALARI
- Kavun akciğer için faydalı bir meyvedir. Akciğerde virüslerin uzun süre kalmasını engeller.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi bulunur.
- Karotenoid maddesi içeriği ile kanseri engelleyici özelliği bulunur.
- Kan pıhtılaşmasını engeller. Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.
- Hücreleri yeniler ve cildin daha nemli, parlak görünmesini sağlar.
- Kalp ritim sağlığına iyi gelir.
- Böbrek hastalarının tüketmesi önerilir.
- B vitamini içeriği sayesinde enerji verici özelliği vardır.
- Folik asit içeriği bulunan kavun saç dökülmesinde engelleyici bir rol oynar.
- Göz sağlığı için faydalıdır.
- Göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur.
- Regl düzensizliklerinin önüne geçebilir.
- Kabızlığı engeller.
- Cinsel isteğin artmasına katkı sunar.
- Karaciğer sağlığına iyi gelir.
- Bağırsak sağlığı için faydalıdır.
Kaynak:Haber Merkezi