İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmişti. Beyne direkt etki ediyormuş
Habertürk tarafından servis edilen habere göre; Zerdeçal düzenli tüketilirse oldukça şifalı bir baharattır. Özellikle iltihap tedavisi için kolayca kullanabileceğiniz bir baharattır. Kanser olma riskini düşürür. Ağrı kesici özelliği vardır. Alzaymır olma ihtimalini düşürür. Sindirim problemi yaşayanlar içinde şifa kaynağı olabilir.
UNUTKANLIK SORUNU ÇOK CİDDİ BİR PROBLEM
Eskiden unutkanlık sadece Alzaymır hastası olanlarda görülürdü. Ancak günümüzde durum böyle değil. Unutkanlık genç yaşlardaki kişilerde de görülüyor.
Uzmanlar unutkanlığa karşı zerdeçal tüketmeyi öneriyorlar.
İBRAHİM SARAÇOĞLU SIK SIK ÖNERİYOR
Zerdeçalın Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıkça dile getiriliyor. Şifa kaynağı olan zerdeçalı iltihap tedavisinde kullanabileceğinizi söylüyor. Eklem ağrılarına, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan zerdeçalın tüketim konusunda kolay bir tarifi vardır. 2 çay kaşığı zerdeçalı 2 bardak su, 1 çay kaşığı zencefil ve isteğe bağlı şekilde limon, bal ile karıştırıp tüketirseniz birçok hastalığa yakalanma ihtimaliniz düşecektir.
ZERDEÇALIN BİLİNMEYEN DİĞER FAYDALARI
- Kalp sağlığını korumak için tüketilmesi tavsiye edilir.
- Hafıza problemi yaşayanlar için şifa kaynağı olabilir.
- Alzaymır hastalığına yakalanma ihtimalini düşürür.
- Soğuk havalarda tüketilirken gribal enfeksiyonu önleme ihtimali vardır.
- Vücut direncini arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.
- Kas gelişimi açısından da faydaları vardır. Büyüme ve gelişme döneminde tüketilen çocuklar etkisini olumlu yönde görecektir.
- Beyin fonksiyonları gelişmesi ve nörolojik hastalıkların tedavisi için tüketilebilir.
- Vücuttaki enfeksiyonların geçmesine yardımcı ve şifa kaynağıdır.
- Antioksidan özelliği vardır.
- Kolon kanseri ve prostat hastalığına yakalanma ihtimalini düşürür.