Humus nasıl yapılır? Ürdün'de Humus böyle hazırlanıyor ve daha lezzetli oluyor

Humus nasıl yapılır? Ürdün'de Humus böyle hazırlanıyor ve daha lezzetli oluyor
Bu tarif ile hazırlayacağınız humus, kendinize ve misafirlerinize ikram etmekten keyif alacağınız bir lezzet olacak

Humus, Orta Doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Ürdün mutfağında önemli bir yere sahip olan humusun yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir. Üstelik ev yapımı humus, marketlerde satılanlara göre çok daha lezzetli olabilir. İşte size Ürdün mutfağından öğrendiğimiz geleneksel humus tarifi:

Humus malzemeler

3 su bardağı nohut

5 yemek kaşığı tahin

5 diş sarımsak

1 adet taze sıkılmış limon suyu

1 çay bardağı su

maxresdefault-002.jpg

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı tuz

Humus üzeri için:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Humus nasıl yapılır?

Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.

Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştırın.

Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Humus hazırlamak işte bu kadar kolay! Afiyet olsun.

Kaynak: haberturk.com, youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi