Humus nasıl yapılır? Ürdün'de Humus böyle hazırlanıyor ve daha lezzetli oluyor
Humus, Orta Doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Ürdün mutfağında önemli bir yere sahip olan humusun yapımı oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla hazırlanabilir. Üstelik ev yapımı humus, marketlerde satılanlara göre çok daha lezzetli olabilir. İşte size Ürdün mutfağından öğrendiğimiz geleneksel humus tarifi:
Humus malzemeler
3 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
5 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Humus üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Humus nasıl yapılır?
Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın.
Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştırın.
Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Humus hazırlamak işte bu kadar kolay! Afiyet olsun.
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi