Hamam böcekleri buna katlanamıyor: İşte onları evden uzak tutan yöntem

Hamam böcekleri buna katlanamıyor: İşte onları evden uzak tutan yöntem
Hamam böcekleri evlerde sıkça karşılaşılan ve oldukça rahatsızlık veren bir haşere türüdür.

Bu böceklerin evlerde bulunmasının sebepleri arasında temizlik eksikliği, gıda artıkları ve nemli ortamlar bulunmaktadır. Ancak, hamam böceklerinin evden uzak tutulması için etkili yöntemler bulunmaktadır.

HAŞERELERİN EVE GELMESİ NASIL ÖNLENİR?

Hamam böcekleri ve diğer haşere türlerinin eve gelmesini önlemek için bazı öneriler bulunuyor. İşte o önerilerden birkaçı şu şekilde;

· Evde rutubet oluşumu engellenmeli.

· Pis çöpler ve bulaşıklar biriktirilmemeli.

· Ocak, fırın ve buzdolabı çevresi düzenli bir şekilde temizlenmeli.

· Açıkta yiyecek ya da kuru gıda bırakılmamalı.

· Evin herhangi bir yerinde duvarda çatlak bulunuyorsa kapatılmalı.

· Eve koli getiriliyorsa, içi kontrol edilmeli.

· Haşerelerin gelmesini engelleyebilmek için evdeki lavabo giderlerinin su sızdırması önlenmeli.

Eğer hamam böcekleri ile mücadele etmek için profesyonel bir yardım almak istiyorsanız, böcek ilaçlama firmalarından destek alabilirsiniz. Profesyonel bir ilaçlama hizmeti, hamam böceklerinin kalıcı olarak evinizden uzak tutulmasına yardımcı olabilir.

HAMAM BÖCEKLERİ BU KOKUYA ADETA KATLANAMIYOR

Hamam böcekleri evlerde istenmeyen haşere türleri arasında gösterilebiliyor. Ayrıca o haşerelerden kurtulmanın pratik bir yöntemi de bulunuyor. Çünkü tek koku sayesinde hamam böceklerini evden göndermek mümkün olabiliyor. Söz konusu koku, soğan ve 1 yemek kaşığı karbonat kokusu.

Hamam böceklerini evden göndermek için 1 yemek kaşığı karbonat, bir adet rendelenmiş soğan ile karıştırılır. Ardından o haşerelerin çıktığı noktalara sürülür. Böylece hamam böceklerinin adeta evden kaybolduğu görülebilir. Ayrıca tüm haşerelerin yok olduğundan emin olununca, tüm evin baştan aşağıya temizlenmesi tavsiye edilir.

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak: