Fındıklı Ay Tatlısı; Aynı 40 yıllık tatlıcıların yaptığı gibi oluyor. Baklavadan daha lezzetliymiş
Usta ellerden çıkma bu lezzeti evinizde denemek, hem lezzetli bir tatlıya sahip olmak hem de geleneksel Türk tatlılarını yaşatmak adına önemli bir adım olacaktır.
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan fındıklı ay tatlısı, uzun yıllardır tatlı severlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Özellikle 40 yıldan fazla süredir tatlıcılık mesleğini icra eden ustaların elinden çıkan bu lezzet, baklavaya olan ilgiyi de geride bırakacak kadar lezzetli bulunuyor.
İşte fındıklı ay tatlısı tarifi:
FINDIKLI AY TATLISI
125 gr tereyağ eritilmiş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı fındık içi
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un ölçülü koyalım azar azar ekleyelim
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Önce 20/25 dakika şerbetini kaynatıyoruz , soğuması için bir kenara alıyoruz
Hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz toparlaması biraz zor oluyor ama korkmayın , görseldeki gibi 2 parmak genişliğinde üç şerit yapıp su bardağı ağzı ile ay şeklinde kesiyoruz
Yağlanmış dikdörtgen borcum tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle şerbetliyoruz 2 saat dinlendirip soğuyunca servise hazır ediyoruz afiyet olsun
Kaynak: