En etkili aşçı sırrıymış: Patateslerin haftalarca bozulmasını önleyen yöntem

En etkili aşçı sırrıymış: Patateslerin haftalarca bozulmasını önleyen yöntem
Patateslerin filizlenmemesi için aşçılar tarafından uygulanan bu sırrı deneyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patatesleriniz aylarca bozulmadan sağlam bir şekilde kalacaktır.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte patateslerin filizlenme sorunu ortaya çıkar. Bu sebze, soğuk havalarda ya şekerlenir ya da filizlenir. Ancak patateslerin filizlenmesini önlemek oldukça basittir, yeter ki bazı mutfak sırlarını bilmek gerekmektedir.

Patateslerin filizlenmemesi için onları serin bir ortamda muhafaza etmek önemlidir. Ortalama 20 derecenin altındaki sıcaklıklar, patateslerin sağlıklı bir şekilde saklanması için uygun bir ortam sağlar. Bu nedenle patatesleri serin bir yerde saklamak ve mümkünse karanlık bir ortamda tutmak gerekmektedir.

Ayrıca patateslerin filizlenmemesi için onları soğan gibi kardeş sebzelerden uzak tutmak önemlidir. Soğanın etrafa yaydığı gazlar, patateslerin filizlenmesine neden olabilir. Bu nedenle patatesleri soğanla birlikte saklamak yerine ayrı bir yerde muhafaza etmek daha doğru olacaktır.

PATATES YANINA ELMA

İlginç bir diğer yöntemde mynet.com sitesinde yayınlanmıştı. Yayınlanan bu habere göre patatesleri uzun süre saklamak mümkün oluyor.

Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olacak ve çimlenmenin önüne geçecektir. Eğer bu şikayetten siz de sık sık yakınıyorsanız patatesleri beklettiğiniz sepetinizin içine bir adet elma koyun...

FİLİZLENMİŞ PATATES YENMEZ

Öte yandan filizlenmiş patateslerin yenmemesi gerekiyor. Patates filizlendiğinde zehirli bir besin haline geliyor.

Bu yüzden filizlenmiş patatesi tüketmemek en sağlıklısı.

EN SAĞLIKLI SAKLAMA YÖNTEMİ

On yıllardır patates saklayan büyüklerimiz ve usta aşçılar patatesleri saklarken aslında çok basit bir yöntem uyguluyor.

Patatesleri çuval, sepet ya da kutu içine yerleştirerek saklayın. Patatesleri saklarken plastik poşetlerin içinde tutmamalı. Mümkünse onları hava alabilen çuvalların, sepetlerin ya da kutuların içine koyarak saklamalısınız.

Patatesleri bu bilgiler sayesinde aylarca bozulmadan veya filizlenmeden saklamak mümkündür.

Kaynak: haberciniz.biz