Dünyaca ünlü aşçılar bu şekilde ayırt ediyorlar; Biber acı mı tatlı mı anlamanın yolu
Dünyaca ünlü aşçılar, yemeklerinde kullandıkları malzemeleri ayırt etmek konusunda oldukça deneyimli ve bilgilidirler...
Özellikle biberin acı mı tatlı mı olduğunu anlamak, bir yemeğin lezzetini belirlemede oldukça önemli bir unsurdur. Peki, aşçılar biberin acı mı tatlı mı olduğunu nasıl anlarlar?
Bayramda böreği, tatlıyı fazla tüketenin imdadına bu ot yetişiyor
Bir biberin acılığını veya tatlılığını anlamanın en etkili yolu, onu tatmaktan geçer. Ancak bu durum her zaman pratik olmayabilir. Bu nedenle aşçılar, biberin görünümüne ve dokusuna da dikkat ederler. Örneğin, genellikle küçük ve ince biberler daha acı olma eğilimindedir. Ayrıca, biberin rengi de onun acılığı hakkında ipucu verebilir. Kırmızı veya yeşil biberler genellikle daha acıdır, while sarı veya turuncu biberler daha tatlı olma eğilimindedir....
Ayrıca, biberin kokusu da onun acılığı hakkında fikir verir. Acı biberler genellikle daha keskin ve güçlü bir kokuya sahiptir, tatlı biberler ise daha hafif ve hoş bir koku yayar.
Son olarak, aşçılar biberi kullanmadan önce keserek veya doğrayarak içindeki tohumlara ve beyaz kısımlara dikkat ederler. Genellikle biberin acılığını belirleyen kısım bu tohumlar ve beyaz zarlar olduğu için, bu kısımların miktarına dikkat etmek önemlidir.
Tüm bu ipuçlarına rağmen, biberin acılığını tam olarak anlamak her zaman kolay olmayabilir. Bu nedenle, deneme yanılma yoluyla tecrübe kazanmak ve farklı biber türlerini denemek en etkili yöntem olabilir...
Kaynak:Haber Merkezi