Dolmalık biber seçerken dikkat? Bu teknikle yapacağınız dolma çok daha lezzetli oluyor

Dolmalık biber seçerken dikkat? Bu teknikle yapacağınız dolma çok daha lezzetli oluyor
Dolmalık biber seçerken bu faktörlere dikkat ederek yapacağınız dolma, çok daha lezzetli olacaktır. Unutmayın, doğru malzemelerle yapılan yemekler her zaman daha lezzetlidir.

Dolmalık biber seçerken dikkat! Dolma yaparken kullanacağınız biberlerin seçimi, dolmanın lezzeti üzerinde oldukça etkilidir. Doğru biberleri seçerek yapacağınız dolma çok daha lezzetli olacaktır. İşte dolmalık biber seçerken dikkat etmeniz gerekenler ve bu teknikle yapacağınız dolmanın lezzetini artırmanın ipuçları:

1. Boyut: Dolmalık biberlerin boyutu, dolmanın iç malzemesi ile uyumlu olmalıdır. Orta boy veya büyük biberler, içlerini doldurmak için uygun olacaktır. Küçük biberler ise daha çok salata veya garnitür olarak kullanılabilir.

2. Şekil: Biberlerin düzgün ve simetrik olmaları, dolmanın görünümünü etkileyecektir. Dikdörtgen veya yuvarlak şekilli biberler tercih edebilirsiniz.

3. Tazelik: Dolmalık biberlerin taze olmaları, lezzet açısından oldukça önemlidir. Taze biberler, daha sulu ve aromatiktir. Biberleri alırken kabuklarının pürüzsüz ve parlak olmasına dikkat edin.

4. Acılık: Dolmalık biberlerin acılığı da önemlidir. Eğer acı bir tat istemiyorsanız, acısız veya az acı biberleri tercih edebilirsiniz. Biberleri keserek tadabilir ve acılığını kontrol edebilirsiniz.

BİBER DOLMASI MALZEMELERİ


20 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane

BİBER DOLMASI TARİFİ


Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ilave edin. Fıstıklar pembe rengini aldığında pirinçleri ilave edip kavurun. 2 tane domatesin kabuk kısımlarından biberlere kapak olacak şekilde parçalar kesin. Ortalarında kalan bölümleri diğer domatesle birlikte rende yapın.

Pirinçler yumuşadığında kuş üzümünü, tuzu, şekerini, taze nane, dereotu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın.

Dolmalık biberlerin tepelerini kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin içlerine ılınan dolma içini doldurun ve tencereye dizin. Ardından domatesten küçük parçalar kesin ve bunlarla biberlerin üzerini kapatın.

Tencereye biberlerin ağız kısmı yukarı gelecek şekilde dizin, su koymadan evvel ocağın altını açın ve biberlerin altını bir harlayın. Biberlerin hafif kokusu çıktığında, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. İsterseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve en kısık ateşte kapağı kapalı halde 45 dakika boyunca pişirin. Ardından dolmaları bir gece dinlendirin ve soğutun. Bu şekilde lezzeti artacaktır. Afiyet olsun...

Kaynak: Youtube.com, Haberturk.com, Mynet.com

Kaynak: