Denediğinizde daha iyi piştiğini göreceksiniz; Asla yavan olmayan hamsi buğulamanın püf noktası

Denediğinizde daha iyi piştiğini göreceksiniz; Asla yavan olmayan hamsi buğulamanın püf noktası
Hamsi buğulama tarifi; İşte hamsi pişirirken bilmeniz gereken her şey!

Hamsi buğulama tarifi, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hamsinin taze ve lezzetli olduğu zamanlarda yapılan bu buğulama, özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Ancak, hamsi buğulama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.

HAMSİ BUĞULAMA İÇİN MALZEMELER

Hamsi buğulama yapmak için şu malzemelerin yanınızda olması yeterli olacaktır:

  • 1 kg taze hamsi
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber

HAMSİ BUĞULAMANIN YAPILIŞI

Yukarıda saymış olduğumuz malzemeleri yanınıza aldıysanız şimdi güzel bir hamsi buğulama nasıl yapılır onu anlatalım. İşte adım adım yapılış tarifi:

  • Hamsileri bol su ile yıkayıp süzün.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Domatesleri rendeleyip soğanların üzerine ekleyin ve birlikte kavurun.
  • Maydanozu ve naneyi ince ince doğrayıp harca ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Bir tencereye bir tabağı ters çevirip hamsileri üzerine dizin.
  • Hazırladığınız soğanlı harcı hamsilerin üzerine dökün.
  • Tencerenizin kapağını kapatarak kısık ateşte 15 ya da 20 dakika kadar pişirin.
  • Pişmiş olan hamsi buğulama limon dilimleriyle süslenip servis edilebilir.

Denediğinizde daha iyi piştiğini göreceksiniz; asla yavan olmayan hamsi buğulamanın püf noktası, tüm malzemelerin uyumlu bir şekilde pişirilmesidir. Bu sayede hamsi buğulama, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek lezzetli bir yemek haline gelecektir. Afiyet olsun!

HAMSİ BUĞULAMANIN YANINDA NE GİDER?

1. **Mısır Ekmeği:** Hamsi buğulamanın yanında mis gibi kokusu ve çıtır çıtır lezzetiyle mısır ekmeği harika bir tercih olacaktır. Ayrıca mısır ekmeği, hamsi buğulamanın sosa batırılarak da tüketilebilir.

2. **Limonlu Yeşillikler:** Hafif ekşi bir tat arayanlar için limonlu yeşillikler, hamsi buğulama ile mükemmel bir uyum sağlar. Marul, roka, taze nane gibi yeşilliklerle limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

3. **Cacık:** Hamsi buğulamanın yanında hafif ve ferahlatıcı bir tat arayanlar için cacık harika bir seçenektir. Yoğurt, salatalık ve nane ile hazırlanan cacık, hamsiyle mükemmel bir denge oluşturacaktır.

Kaynak: