Demir deposu Ispanağa lezzet katan tüyo: Ispanağı daha değerli yapıyor

Demir deposu Ispanağa lezzet katan tüyo: Ispanağı daha değerli yapıyor
Demir deposu ıspanağı pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırları

Demir, vücut için hayati öneme sahip bir mineraldir ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Demir eksikliği, birçok sağlık sorununa yol açabilir ve bu nedenle demir bakımından zengin besinler tüketmek önemlidir. Ispanak, demir bakımından zengin bir sebze olarak bilinir ve bu nedenle beslenme programlarında sıkça yer alır.

Ispanağın düzenli tüketimi, göz sağlığını korumaya, kemikleri güçlendirmeye ve hücrelerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkıda bulunabilir. Bu nedenle ıspanak, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.

ISPANAĞA LEZZET KATAN TÜYO

hq720-001.jpg

Ispanak pişirirken mutlaka tavuk suyu veya et suyu kullanın. Bu sayede yemeğin lezzeti artmaktadır. Ancak kullanacağınız et suyu veya tavuk suyunun gerçek olmasına özen gösterin. Marketlerden hazır satın alınanlar yemeğin lezzetini kaçırır.

Ispanak Yemeği Tarifi Malzemeleri:

  • Yarım kilo ıspanak
  • 100 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • 1 Çay bardağı su

Ispanak Yemeği Tarifi Hazırlanması:

  • Ispanaklar ayıklanır, yıkanır ve doğranarak hazır hale getirilir. (Elle parçalanarak yapılırsa vitamin değeri gitmemesi açısından uygundur)
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı konularak üzerine doğranmış soğanlar eklenir.
  • Soğanlar sotelendikten sonra kıyma eklenerek kıyma iyice kavrulur ve salça ilave edilip karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
  • Sonra ıspanaklar ilave edilerek biraz karıştırılır.
  • Ispanakların sönmesi sağlanır.
  • Üzerine; pirinç, sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek pişmesi için bırakılır.
  • Pişen ıspanak yemeği servise hazırdır.
  • Afiyet olsun

Kaynak: Haberturk.com

Kaynak:Haber Merkezi