Çörek otu yakmak neye iyi gelir?

Çörek otu yakmak neye iyi gelir?
Akdeniz kökenli bir bitki olan çörek otu, sağlığa faydalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çörek otunun sayısız faydası dikkatleri çekiyor. Peki çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otu tütsüsü işe yarar mı? İşte yanıtı...

Çörek otu, eski zamanlardan bu yana gıda, ilaç gibi çeşitli kullanım alanına sahip bir tohumdur. Türk mutfağında çeşitli yiyeceklerde kullanılan çörek otu genellikle ekmek, pide gibi hamur işlerini süsler. Yağı da elde edilen bu tohumun sağlık üzerine pek çok faydaları vardır.

Ölüm hariç bütün dertlere deva olduğu söylenen çörek otu, tütsü halinde yakıldığında da birçok faydaya ev sahipliği yapıyor. Çörek otu tütsüsü, evinizdeki kirli havayı temizleyerek solunum yolu problemlerinin kolaylıkla giderilmesini sağlıyor. Evde bolluk ve bereket getirdiği söylenen çörek otu tütsüsünü, bir avuç çörek otunu kısık ateşte kavurduktan sonra uygun bir kapta yakarak evinizde gezdirebilirsiniz.

ÇÖREK OTU TÜTSÜSÜ NASIL YAKILIR?

Çörek Otu Tütsüsü; Yarım çay bardağı kadar çörek otunu kokusu çıkana kadar kavurun ve evin bütün köşelerine denk gelecek şekilde dolaştırın. Negatif enerjilerden arınmak için yakılabilir.