Çıtır çıtır lahmacun evde nasıl yapılır? İşte 28 yıllık kebapçının verdiği tüyolar

Çıtır çıtır lahmacun evde nasıl yapılır? İşte 28 yıllık kebapçının verdiği tüyolar
Evde çıtır çıtır lahmacun pişirmek istiyorsanız işte aklınızda bulunması gereken tüyo

28 yıllık bir kebap ustasının deneyimleriyle evde çıtır çıtır lahmacun yapmanın inceliklerini öğrenmeye ne dersiniz? İşte size evde lahmacun yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve ustalardan gelen tüyolar.

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle dışarıda tüketilen bu lezzeti evde yapmak pek çok kişi için oldukça zor bir görev gibi gelebilir. Ancak endişelenmeyin, bugün sizlerle 28 yıllık bir kebapçının verdiği tüyolar ile çıtır çıtır lahmacunu evde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

MALZEMELER


3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
Kıymalı harç için:
350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber
Servis için:
Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF


Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Kaynak: mynet.com, youtube.com

Kaynak: