Canan Karatay'da söylemişti. Herkesi ters köşe yapan limonlu su gerçeği

Canan Karatay'da söylemişti. Herkesi ters köşe yapan limonlu su gerçeği
Canan Karatay tarafından tavsiye edilen ''limonlu su'' gerçeği herkesi çok şaşırttı. Birçok kişi inanmamıştı ama limonlu su gerçekten çok faydalıymış

Limonlu su, aroması ve soslarda kullanımı ile en sevilen besinlerden biridir. Ayrıca içecek olarak tüketilmesi de oldukça yaygındır. C vitamini deposu olan limonlu su hakkında, son zamanlarda Prof. Dr. Canan Karatay'dan çok şaşırtacak açıklamalar geldi.

Limonlu su detoksu, sindirimi rahatlatarak bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde ise yağları yakar. Sabah aç karna tüketilen limonlu su karışımı, gün içerisinde tuvalete sık çıkamayan kişilerin direkt olarak tuvalete çıkabilmesine yardımcı olur. Bu sayede vücutta biriken ödemler idrar yoluyla dışarı atılır ve kilo vermek daha kolay hale gelir.

Limonlu suyun faydaları bunlarla sınırlı değil. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden arındırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca limonlu su, sindirim sistemi sorunlarına da iyi gelir ve mideyi rahatlatır.

Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yarayan limon suyu, yağ yakıcı etkisiyle kısa zamanda fazlalık yağlarınızdan kurtulmaya yardımcı olur. Zayıflama ve sağlıklı beslenmeye dair açıklamaları ile gündeme gelen Canan Karatay, katıldığı bir programda devamlı limonlu su içmesi gözleri üzerine topladı. Limonlu suyun sağlık açısından da çok faydalı olduğunu maddeler halinde sıraladı.


LİMONLU SUYUN FAYDALARI

- Limonlu su, karaciğerin en sevdiği karışımların başında gelir.

- Karaciğeri toksinlerden temizlemeye yarayan limonlu su, bağışıklığı kuvvetlendirir.

-Metabolizma ve sindirim probleminin önüne geçer.

- Pektin lifi içeriği ile iştah kontrolü de sağlar.

LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR?

Yasemin.com'da paylaşılan bir içerikte; Limonlu suyun tarifi de paylaşıldı. İşte o tarif

MALZEMELER:

200 ml su
1 tane limon

LİMONLU SUYUN YAPILIŞI:

Yukarıda belirtildiği miktardaki suyun içine limon sıkıp cezveye koyup kaynatın. Dilerseniz bu esnada limon kabuğu da içinde durabilir hatta daha da yararlı olabilir.

Kaynama işlemi bittikten sonra ılık halde iken karışımı tüketebilirsiniz.