Bunu yapmaya başlarsanız çamaşır makineniz 30 yıl daha çalışır! Uzmanların sırrıymış
Günümüzde çamaşır makinesi olmadan bir evi hayal etmek bile zor. Hemen hemen her evde çamaşır makinesi bulunur. Kirli çamaşırları tamburun içine atıp biraz deterjan ekleyerek tertemiz bir şekilde geri almak, hayatımızı kolaylaştıran en önemli icatlardan biri. Fakat bu konforlu ve pratik aletler ucuz sayılmaz. Bu nedenle, uzun yıllar boyunca bize hizmet etmesini elbette isteriz. Neyse ki, makineye iyi bakmak bunu mümkün kılabilir.
Peki, çamaşır makinenizin ömrünü uzatmak için neler yapabilirsiniz?
Bu yararlı ipuçlarıyla çamaşır makineniz yıllar boyu sorunsuz çalışacak.
1. Kapı
İlk ipucu, her yıkamadan sonra makinenin kapısını daima açık bırakmaktır. Küçük bir çatlak bırakmak yeterlidir. Kapının kapatılması, kalan suyun içeride daha uzun süre kalmasına neden olur, bu da tamburda küf ve bakterilerin çoğalabileceği anlamına gelir. Kapının açık bırakılması bunu önleyecektir.
2. Çamaşır makinesinin temizlenmesi
Çamaşır makinenizi yaklaşık ayda bir kez temizlemelisiniz. Bu amaçla makinenin tamburunu iyice temizleyecek, kirli ve küf kokularına karşı mücadele edecek, ağartıcı içermeyen çamaşır makinesi temizleyicisi kullanmak en doğrusudur. Daha sonra boş makineyi sıcak programda çalıştırın.
3. Makinenin konumu
Çamaşır makinenizin daima düz olduğundan emin olun. Düz değilse makinenin neden olduğu titreşimler zemininize zarar verebilir ve makinenin küvet yatakları, amortisörler gibi önemli parçaları erken aşınmaya başlayabilir. Makinenin üzerine bir terazi yerleştirin ve ardından makinenin ayaklarını tamamen düz hale gelinceye kadar ayarlayın. Bu işe yaramazsa, makinenin kendisinden daha büyük bir kontrplak parçası kullanabilirsiniz. Bu en azından titreşimlerin emilmesine yardımcı olacaktır.
4. Hortumlar
Çoğu çamaşır makinesi siyah kauçuk hortumlarla gelir; bu hortumlar bir süre sonra kırılgan hale gelebilir ve sonunda kırılabilir, bu da su basmasına neden olabilir. Bu hortumları, iyi görünseler bile, daha güçlü paslanmaz çelik hortumlarla değiştirin. Bu, gelecekte makinenizin beklenmedik hasar görmesini önleyecektir. Ayrıca, düzeltmeniz gerekmiyorsa kendinize ağır bir faturadan da tasarruf edeceksiniz.
Kaynak: Halk TV
Kaynak:Haber Merkezi