Bu Meyvenin Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın! Kepek Sorununa Birebir...
Birçok kişi bu lezzetli meyvenin kabuklarının gizli özelliklerinden habersizdir. Keyifle yediğiniz o güzel meyvenin kabuklarını saklayın. İçerdiği tıbbi faydaları görmezden gelmeyin ve sakın atmayın! Kepek ve saç dökülmesi özellikle mevsim geçişlerinde sık karşılaşılan can sıkıcı bir durumdur. Faydasını duyunca artık çöpe atmayacaksınız. Kepek sorunu ve saç dökülmesini bitiriyor…
Kış aylarının en çok tüketilen meyvesi olan mandalina, sahip olduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Mandalinanın kendisi kadar kabuğunun da insan bedeni için sayısız faydaya sahip olduğu belirtilerek özellikle kurutulmuş mandalina kabuklarının hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı aktarılır. Peki, mandalina kabuğu nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar…
MANDALİNA KABUĞU FAYDALARI:
-Mandalina kabuğu, saç derisinde biriken yağları ve kirleri temizlemeye yardımcı olabilir. Bu, saç foliküllerinin tıkanmasını engelleyerek kepek oluşumunu azaltabilir. Mandalina kabuğu, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, saç derisinin sağlığını destekler ve kepeklenmeye yol açabilecek hücresel hasarı azaltabilir. Saç derisindeki yağ üretimini dengelemeye yardımcı olabilir. Aşırı yağlı saç derisi, kepeklenmenin bir nedeni olabilir, bu nedenle saç derisini dengede tutmak önemlidir.
-Mandalina çayı strese iyi gelip kolesterolü dengeliyor.
-Kanser ve tümör riskini azaltan mandalina kabuğu çayı aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı oluyor.
-Bozuk ciltleri onarıp mide sorunlarına iyi gelen mandalina kabuğu çayı, bunlarla beraber toksinleri vücuttan atıp kemikleri güçlendiriyor.
-Göz sağlığını koruyup enfeksiyonu geçirmekte fayda sağlıyor.
- Mandalina kabuğu içerdiği lifler ve bileşenlerle kolesterol seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olabilir, bu da kalp sağlığını destekler.
- Mandalina kabuğu, temizlik ürünlerine doğal bir koku ve temizleme gücü eklemek için kullanılabilir.
- Mandalina kabuğu kokusu, iştahı azaltmaya yardımcı olabilir ve aşırı yeme eğilimini kontrol altına alabilir.