Bu İki Besine Dikkat Birbirinden Ayrı Şifa Deposu! Ama Bir Arada Zehir Saçıyorlar...

Bu İki Besine Dikkat Birbirinden Ayrı Şifa Deposu! Ama Bir Arada Zehir Saçıyorlar...
Soğuk kış günlerinde uzun yıllardır şifalı olduğunu düşünerek, faydalı olması için sıklıkla yoğurdun içerisine pekmez ekleyip tüketiriz. Ayrı ayrı tüketildiğinde oldukça faydalı olan bu iki besin karıştırıldığında meğer çok zararlıymış!

Soğuk kış günlerinde uzun yıllardır şifalı olduğunu düşünerek, faydalı olması için sıklıkla yoğurdun içerisine pekmez ekleyip tüketiriz. Ayrı ayrı tüketildiğinde oldukça faydalı olan bu iki besin karıştırıldığında meğer çok zararlıymış! Bir daha karıştırarak yememeniz gereken o iki besini sizler için haberimizde derledik.

Kışın bağışıklığını güçlendirmek amacıyla yoğurt ve pekmezi bir araya getirdiğimiz o geleneksel karışım, aslında sağlığımıza zarar verebiliyor. Yoğurt ve pekmezi ayrı ayrı tükettiğimizde oldukça faydalı olan bu iki besin, birleştiğinde beklenmedik sorunlara yol açabiliyor. İşte detaylar...

YOĞURT VE PEKMEZ KARIŞIMINA DİKKAT!

Ayrı tüketildiğinde birçok faydası olan yoğurt ve pekmez, bir araya geldiğinde tüm faydalı özelliklerini kaybediyor. Tek başına pekmez tüketimi vücutta kan hücresi oluşumunu destekleyerek kansızlık sorununa iyi geliyor.

Kırmızı et, tavuk, balık, kuru baklagiller, kuru yemişler, kuru meyveler, koyu yeşilli sebzeler, yumurta ve pekmez demir minareli yönünden oldukça zengindir.

Bunları tüketmenize rağmen hala demir eksikliğiniz varsa o zaman bu besinleri yanlış tüketiyorsunuz demektir.

En çok yapılan hatalardan biri kırmızı etin yanında yenilen yoğurt, ayran özellikle yoğunlukla tüketiliyor.

Balığın yanında tüketilen yoğurtlu mezeler, tavuğun yanındaki yoğurt, ayran, yumurtanın yanındaki peynir ve süt.

Çocuklarınıza daha besleyici bir ara öğün oluşturabilmek için yoğurdun içine konulan pekmez, kuru meyveler ve kuru yemişlerle tüketilen süt ve bu gibi birleşimleri yapılırsa bu sefer demir eksikliğine sebep olabiliyor.