Börek pişirirken yufkanın arasına sürülmeliymiş! Böreği daha lezzetli yapıyor

Börek pişirirken yufkanın arasına sürülmeliymiş! Böreği daha lezzetli yapıyor
Börek pişirmenin en önemli incelikleri

Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik yufka katları arasına peynir, ıspanak veya kıyma gibi malzemelerin konulmasıyla hazırlanan börekler, misafir sofralarının da vazgeçilmezidir. Ancak, börek pişirmek herkesin kolayca yapabileceği bir iş değildir. İşte bu nedenle, börek pişirmenin inceliklerini bilmek ve doğru teknikleri uygulamak oldukça önemlidir.

tarifsiteniz.com'daki bilgilere göre; Börek herkes tarafından sevilir. Türkiye'nin dört bir yanında ev hanımları börek pişirmektedir. Peki börek yaparken çıtır çıtır olmasını nasıl sağlarız?

MADEN SUYU KULLANIN

Böreğin çıtır çıtır olması aslında kolay. Maden suyunu yufka aralarına sürerseniz bir fırça yardımıyla pişireceğiniz börek çıtır çıtır olacaktır.

PEKİ ÇITIR BÖREK TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 kg soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

HAZIRLANIŞI

  1. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.
  2. Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün. Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  3. Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet.com.tr

Kaynak: