Bol sulu bir menemene kimse hayır demez! Bolu sulu menemen tarifinin püf noktaları
Menemen, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bol sulu menemen ise bu lezzeti bir adım öteye taşır. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bol sulu menemen, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya adaydır. İşte bol sulu menemen tarifinin püf noktaları:
Bol sulu bir menemene kimse hayır demez. Bol sulu menemen yapmak için ise bazı püf noktalarını atlamamak gerekiyor. Menemen yaparken yapmanız gerekenleri basit bir şekilde anlatacağız...
- Domatesler iyi durumda olmalı. Ezik domateslerle menemen yapılmaz.
- Domateslerin kabuğu mutlaka soyulmalı. Kabuklarıyla yapılan menemen lezzetsiz olur.
- Ayçiçek yağı değil menemen yapımında ya zeytinyağı yada tereyağı kullanılmalı. Margarinle yapılan menemende lezzetsiz olur. Mümkünse bu uyarımız her yemek için geçerli olmalı. En sağlıklı yağlar zeytinyağı ve tereyağıdır.
BOL SULU MENEMEN İÇİN PÜF NOKTA
Önce tavaya yağ eklenir. Ardından biber, soğan ince ince doğranarak tavaya konulur ve rengi değişene dek kavrulur.
Kabukları soyulup rendelenmiş domatesler tavaya eklenir ve güzelce karıştırılır. Bu aşamada 1 fincan içme suyu tavaya ilave edilir ve domatesler iyice pişirilir.
Ardından çırpılmış yumurtalar eklenir ve yumurtalar piştikten sonra menemen ocaktan alınır. Üzerine ince ince kıydığınız maydanozlar lezzet katsın diye serpiştirilir.
Bu tarifle yapılan menemen hem lezzetli hem bol sulu olmaktadır.
Deneyecek herkese afiyet olsun.
Kaynak: Medyatava.com
Kaynak:Haber Merkezi