Biber kızartmasının yağ çekmesini önleyen tüyo! Aşçılar yıllarca hep böyle yapmış

Biber kızartmasının yağ çekmesini önleyen tüyo! Aşçılar yıllarca hep böyle yapmış
Yağ çekmeyen biber kızartması yapmak için aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu

Biber kızartması, Türk mutfağının sevilen bir lezzetidir. Bu yemek, genellikle çeşitli biberlerin kızartılmasıyla hazırlanır. Biberler önceden hazırlanır, içleri temizlenir ve ardından kızartılır. Biber kızartması, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir ve Türk mutfağına özgü bir tat sunar.

YAĞ ÇEKMEYEN BİBER KIZARTMASININ TARİFİ

Yasemin.com sitesinde yağ çekmeyen biber kızartmasının tarifi paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o tarif

MALZEMELER

2 kilo sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

İsteğe göre biberlerin sap kısımlarını kesip, güzelce yıkayın.

Bu sırada derin bir tencereye yağı ve tuzu, ocağın altını açın.

Yıkanan biberleri dilimlediyseniz çekirdeklerini temizleyip, peçeteyle kurutun.