Biber dolmasına lezzet katan tüyo. Fırında biber dolması hazırlamanın püf noktaları
Yayınlanma:
Fırında biber dolması nasıl hazırlanır? İşte lezzetine hayran kalacağınız dolmanın tarifi ve püf noktaları
Fırında biber dolması yaparken lezzeti artıracak püf noktaları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, fırında pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.
Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız fırında biber dolmaları, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek lezzette olacaktır.
FIRINDA BİBER DOLMASI
İç malzeme için:
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Nane
- Tuz
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
TARİFİ
- Tavanın içerisine kuru soğanı doğrayalım. Sıvı yağ ile kavuralım.
- Salçayı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 2 çay bardağı sıcak su ekleyip harcı kısık ateşte pişirelim.
- İndirmeye yakın nane, kırmızı pul biber, tuz ve rendelenmiş sarımsağı ilave edelim (yemeği, fırında yaptığım için iç harcı pişirdim, tencerede yaptığım zaman iç harcını çiğden yapıyorum)
- Dolmalık biberlerin içlerini iç harç ile dolduralım (dondurucudan çıkan dolmalık biberleri dışarıda fazla bekletmeyin, buzu çözülmeden içlerini doldurup pişirin)
- Borcama yada fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine sıvı yağ gezdirelim.
- Sonra salçayı biraz sıcak su ile açıp tepsiye gezdirelim (sıcak su dolmalık biberlerin üzerlerini geçecek kadar olsun)
- 200 derecede 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi
Resmi İlanlar
Yaşam