Bebeklere Neden Kehribar Kolyesi Takılır? Kehribarın Faydaları Neler?
Kehribar taşı geçmişten günümüze insan hayatında önemli bir yere sahip olmayı başarmıştır. Daha çok takı ve aksesuar olarak tercih edilse de tedavi edici özelliğiyle beraber son zamanlarda adından söz ettirmeyi başarmıştır. Kehribar taşının ne işe yaradığını ve nelere faydalı olduğunu öğrenip ona göre tercih edebilirsiniz. Peki neden kehribar kolye takılıyor? Kehribar kolyesinin şaşırtan faydaları haberimizde...
Kehribar Taşı Nedir, Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardan itibaren pinus succinifera adlı çam türünün reçinesinin fosilleşmesi sonucu taşlaşmış olan haline kehribar taşı denir. Bilinen diğer ismi ise amberdir. Kehribar taşı oksijen, karbon, hidrojen ve süksinik asit minerallerini içerir.
Reçine fosilleşmeden önce sinek, kurtçuk, arı gibi canlıları içine hapseder, onların da fosilleşmesini sağlar. Bu şekilde kehribar taşı çıkarılır. Kehribar taşı fiziksel ve ruhsal açıdan iyi gelir. Bu sebeple takı olarak kullanılabilir, isteğe bağlı cüzdanda taşınır.
Kehribar taşı vücuttaki ağrılara iyi gelir, ağrıları büyük oranda azaltır. Ruhsal açıdan ise kişinin kendisini daha iyi ve pozitif hissetmesine yardımcı olur. Bileğe bileklik olarak takıldığı zaman depresyonu önler, kişinin depresyona girmesine engel olur. Zor süreçten geçen kişi kehribar taşını yanında bulundurarak kendisini daha iyi hissedebilir.
Kehribar Taşının Faydaları Nelerdir?
En çok kullanılan doğal taşların başında yer alan kehribar taşının faydaları şu şekilde;
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Vücudunuzda ağrıyan yerlere koyulduğu zaman ağrıları azaltır.
- Baş ağrısında etkilidir. Migren ağrısını büyük oranda hafifletir.
- Boğaz ve tiroid enfeksiyonları için kullanılır.
- Sindirim sistemine faydalıdır.
- Kehribar taşı sakinleştirici özelliğe sahiptir.
- Depresyona karşı etkilidir.
- Bağırsak hareketlerini düzene sokar.
- Zihinsel ve ruhsal gelişime katkı sağlar,