Ayşe kadın fasulye yavan olmasın istiyorsanız böyle pişirilmeli! Yemeğe lezzet katan tüyo
Yayınlanma:
Bildiğiniz gibi, fasulye yemeği Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Ancak, bazen fasulye yemeği maalesef yavan olabiliyor.
İşte bu noktada, size harika bir tüyo vereceğiz: Ayşe kadın fasulye yavan olmasın istiyorsanız, böyle pişirilmeli!
Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasülye Malzemeleri
- 1 kg. fasülye
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- Yarım bardak zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasülye Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız.
- Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.
- Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz.
- Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe örtünüz(Tencereyi silkeleyerek) . Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.
- Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz.
- Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız
Görüldüğü gibi, Ayşe kadının bu tüyosuyla fasulye yemeğiniz artık yavan olmaktan uzak, lezzetli ve doyurucu olacak. Umarız bu tüyo ile fasulye yemeği yaparken daha keyifli vakit geçirirsiniz.
Köylü kadınların kabuklanmayan kuru fasulye pişirmek için yaptıkları yöntem!
Kışlık fasulye nasıl saklanır? Eskilerin yeşil fasulyeyi saklarken yaptığı 2 yöntem
Kuru fasulye pişirirken tencereye ekleyin! Fasulye çok daha lezzetli oluyor
Kaynak:Haber Merkezi
Yaşam