Ara Öğün Tüketenlerin Vay Haline! Canan Karatay Açıkladı! Çok Büyük Hastalığa Sebep...

Ara Öğün Tüketenlerin Vay Haline! Canan Karatay Açıkladı! Çok Büyük Hastalığa Sebep...
Yaptığı açıklamalar ile gündem olan Canan Karatay'dan yine tartışma yaratacak bir iddia geldi. Ara öğün tüketenler dikkat! Canan Karatay’dan büyük tepki! İşte detaylar…

Sosyal medya hesabından yaptığı video içerikleri ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, “Ara öğün tüketmek şeker hastalığının belirtisidir. En sağlıklısı iki öğün tüketmektir.” İfadelerini kullandı.

ŞEKER HASTALIĞININ EN BÜYÜK SEBEBİ: EKMEK

Şeker hastalığının en büyük sebebinin ekmek tüketimi olduğunu dile getiren Canan Karatay, “Şeker hastalığı sık sık acıktıran bir hastalıktır. Sık sık yemek şeker hastalığı belirtisidir. Doymuyorum dedikçe yedikçe acıkıyorum demek şeker hastalığı belirtisidir. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Türkiye’de olan aşırı ekmek tüketimidir. Her türlü ekmek tüketimi şeker hastalığını tetikliyor. Çok meşhur ekmek firmaları diyabet derneklerine sponsor oluyor, diyabet kampındaki çocuklara ekmek tüketimini aşılıyor. Bu oldukça yanlış bir hareket. Bu Rockefeller tıbbının bir tuzağıdır. Çünkü ekmek, şeker hastalığı yapan en tehlikeli maddedir” şeklinde konuştu.

ŞEKER HASTALIĞI TESTLERİNE DİKKAT!

Şeker yükleme testlerinin zararlarının altını çizen Karatay, “Vatandaşlara sürekli şeker hastalığı testi yapılıyor. Bu test nasıl yapılıyor diye soracak olursanız şeker yükleme ile koyuluyor. İnsülini zaten yüksek siz şeker verdikçe hamile de olsun sağlıklı da olsun kişinin test sonrası şekerini yükseltiyorsunuz. Bunlar çok tehlikeli durumlar bunların acilen durdurulması gerekmektedir. Diyetisyenlerin listelerinde sık ekmek veriliyor ve sık sık ara öğün tavsiye ediliyor. Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Bunlar resmen şekeri yükseltir, şeker hastalığının geçmemesi için en önemli sebeplerden biridir sık sık yemek yemektir” açıklamalarında bulundu.

‘ARA ÖĞÜN YEMEK HASTALIKTIR’

Üç öğün yemek yemenin zararlı olduğunu açıklayan Karatay, “İbni Sina diyor ki iki öğün sağlıklıdır üç öğün ise hastalıktır. İnsan vücudunda bağırsaklar o kadar uzundur ki bir öğün yemek yediği zaman hazım süresi uzundur tabii buna mide de dahil. Onun için bu hazım süresi uzun sürdüğünden kaynaklı iki öğün tüketmek en sağlıklısıdır. Bir önceki açıklamalarımda da dile getirdim. Yediğiniz yemekler sonrası insüliniz yükseliyorsa yemek tüketimi konusunda daha dikkatli olacaksınız” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi