Antibiyotik yerine bu baharattan bir kaşık yemek yeterli! Ne hastalık kalıyor ne öksürük

Antibiyotik yerine bu baharattan bir kaşık yemek yeterli! Ne hastalık kalıyor ne öksürük
Son zamanlarda yaşanan soğuk algınlığı vakalarına karşı mucize gibi bir baharat kullanılıyor. Kurkumin’den düzenli olarak yenildiği zaman antibiyotik etkisi oluşturabiliyor.

Beslenme şekli insanların bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından büyük önem arz ediyor. Özellikle doğanın insanlara sunduğu şifalı bitkilerden bağışıklık sistemini güçlendirmek adına faydalanmak tıbbi tedaviye destek sunuyor.

Bunlardan bir tanesi de Zerdeçal (Kurkumin). Zencefil familyasından olan Zerdeçal (Kurkumin), son zamanlarda yaşanan soğuk algınlığının etkisini azaltıyor.

KurKumin, zerdeçalın kökünde bulunan, zerdeçala rengini veren, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir polifenolik bileşiktir.

Hafif keskin, acımsı ve topraksı aromaya sahip olan zerdeçalın içeriğinde ona canlı sarı rengi veren kurkumin gibi kurkuminoidler, dimetoksi kurkumin, bisdemetoksikurkumin, turmeron, atlanton, zingiberon, şekerler, proteinler ve reçineler gibi uçucu yağlar bulunmaktadır. Salatalara ve yemeklere aroma katması için eklenebilen zerdeçal aynı zamanda günlük 1-2 kaşık toz halinde tüketilerek de özellikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulması açısından etkili olur.

ZERDEÇALIN BESİN DEĞER:

Kalori: 29 kcal

Karbonhidrat: 6.31 gram

Protein: 0.91 gram

Lif: 2,1 gram

Yağ: 0.31 gram

Şeker: 0,3 gr

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

  • Zerdeçal baharat formunda ya da taze kök olarak yiyeceklerde kullanılabilir.
  • Günlük alım dozu ortalama 1 tatlı kaşığı olmalıdır.
  • Taze zerdeçal kökü ince ince kesilerek veya rendelenerek yemeklere eklenebilir.
  • Karabiberdeki piperin adlı bir bileşik vücuttaki zerdeçal emilimini artırdığı için karabiberle zerdeçalı beraber tüketmede fayda vardır.
  • Ayrıca zerdeçal yoğurda karıştırılarak da tüketilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi