Sarayönüspor Futbol Akademisi emeklerinin karşılığını alıyor!

Sarayönüspor Futbol Akademisi emeklerinin karşılığını alıyor!
 Muhabir
Kurulduğu ilk günden itibaren Sarayaönü ilçesindeki spor yapmak isteyen, futbol oynamak isteyen çocuklara ve gençlere imkan sağlayan Sarayönüspor 11 yıl boyunca ilmek ilmek işlediği akademinin meyvelerini alıyor.

Kurulduğu ilk günden itibaren Sarayaönü ilçesindeki spor yapmak isteyen, futbol oynamak isteyen çocuklara ve gençlere imkan sağlayan Sarayönüspor 11 yıl boyunca ilmek ilmek işlediği akademinin meyvelerini alıyor.

Türk futbolunun en büyük kanayan yaralarından bir tanesi de genç yaşta oynayamayan Türk pasaportlu gençler. Türkiye’nin Süper Lig başta olmak üzere 1, 2, 3.Liginde teknik direktörler ve yöneticiler yerli genç futbolcuyu oynatmaktan son derece çekimserler. Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren 2 ve 3.Lig’de yabancı futbolcu yasağının gelmesi de bu duruma çare olmadı. Kendisine Süper Lig ve 1.lig’de yer bulamayan 30 ve hatta 35 yaş üstü futbolcular 2 ve 3.Liglerde süre almaya başladı.

Konya’da gençler süre bulmakta zorlanıyor

Türk futbolunda bunlar durumlar yaşanırken yerel bazlı amatör spor kulüpleri de bundan fazlasıyla etkilenmiş durumda. Konya’da yer alan amatör futbol takımları da genç futbolcuya süre vermekte oldukça çekimser. Konya’yı BAL liginde temsil eden takımlar içinde kendi bünyesinden yetişmiş futbolcu sayısı azınlıkta olurken 30 yaş üstü futbolcuların varlığı gözle görülür durumda yüksek. Konya Süper Amatör Grup ve 1. Amatör Küme’de de durum bundan çok da farksız değil. Birkaç takım dışında akademi kültürünü oluşturmuş takım sayısı oldukça az.

Sarayönüspor önemli bir futbol akademisi oldu

8 yıl önce temelleri atılan ve bugün Konya Süper Amatör Küme’de mücadele eden Sarayönüspor’da ise akademi mantığı son derece benimsenmiş ve oturmuş durumda. Konu hakkında açıklamalar yapan Sarayönüspor Kulüp Başkanı Av. Mustafa Atçeken; "2016 yılından bu zamana gelindiğinde hem alt yaş kategorilerinde hem de genç kategorisinde sayısız karşılaşmaya çıkan yeşil-siyahlılar kadro iskeletini oluşturmuş durumda. 2016 yılında U13 takımında oynayan oyuncular bugün Süper Amatör Grup’ta mücadele eden kadronun içinde yer alıyor. Bunun yanında son oynanan Retay Üzümlüspor maçında ise 16 ve 17 yaşındaki kulüp bünyesinde yetişmiş genç oyuncular sahada önemli süreler aldı. 18 yaşındaki Yusuf Berat Arabacı ve Alim Deveci, 17 yaşındaki Ekrem Eren Civelek ve 19 yaşındaki Furkan Erdem gösterdikleri performans ile verilen emeklerin boş olmadığını ispatladı. Yaş ortalaması 22 olan Sarayönüspor, öz kaynağı ile yetiştirmiş olduğu oyuncularıyla büyük bir başarı öyküsü yazıyor. Bu sezon Süper Amatör Küme’de play-off oynamayı istiyoruz. BAL ve 3.Lig neden olmasın, bunu başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Atçeken'den dikkat çeken açıklamalar!

Bizlerin asıl hedefi sporu ve futbolu seven çocuklar ve gençler için imkan sağlamak ve yeteneklerini göstermesi için alan oluşturmak diyen Atçeken; "Konya’da U-12, U-13 takımları yasal maç sayısını tamamladıktan sonra masraf olmasın diye takımlarını ligde çekiyorlar. Bizler ise A Takım seviyesinde gösterdiğimiz ilgi ve alanın belki daha fazlasını alt yaş grupları içinde gerçekleştiriyoruz. Yüzlerce kilometre yol yaptığımız deplasman maçlarında kötü mağlubiyetlerle döndük ama asıl amacımızın skordan bağımsız mili duyguları benimsemiş ahlaklı bireyler ve sporcular yetiştirmek olduğunu her oyuncumuza ve yine her oyuncumuzun velisine anlattık. Aradan geçen yıllar içinde ise bu düşünceyle Süper Amatör Küme’ye kadar yükseldik ve bu anlayışımıza yine devam ediyoruz” dedi. ABDİL EMİROĞLU

Kaynak: