Avrupa’da kayıp haftası!

Avrupa’da kayıp haftası!
 İnternet Editörü
UEFA Avrupa Konferans Ligi 4. Hafta maçları oynandı ve temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 4. hafta maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets ile karşılaşan Fenerbahçe sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve Avrupa Kupalarındaki yenilmezlik serisi son buldu.

18. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Ludogorets oyuncusu Jakub Piotrowski’nin önünde kaldı. Uzaklardan sert bir şut atan Piotrowski, kaleci Livakovic’i çaresiz bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

56. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi önce sağına sonra soluna çekti, sonrasında şutunu attı ama top üst direkten geri geldi.

90+2. dakikada Fenerbahçe’yi önde yakalayan Ludogorets oyuncuları 3’e 3 geldiler ve ceza alanına kadar girdiler. Önüne gelen topa vuran Rwan maçın skorunu tayin eden golü attı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 4. hafta maçında kendi evinde Bodo/Glimt ile karşılaşan Beşiktaş 1-2’lik skorla mağlup oldu.

38. dakikada Sağ kanattan Sorli’nin yaptığı ortaya Amartey’den önce altıpas çizgisi üzerinde boş pozisyonda dokunan Moumbagna’nın vuruşunda top kaleci Mert’in solundan ağlara gitti ve bu golle Bodo/Glimt 1-0 öne geçti.

49. dakikada Pellegrino’nun ara pasıyla savunma arkasına sarkan Moumbagna, ceza sahası sol çaprazından topun dibine girdi ve topu kaleci Mert Günok’un üzerinden ağlara gönderdi. Bu golle birlikte fark 2’ye çıktı.

64. dakikada Rebic’in pasıyla topla buluşan Tayfur, ceza sahasının köşesinden yaptığı plase vuruşla farkı bire indiren golü attı.

Bu sezon Avrupa’da çıktığı son 4 maçın 3’ünü kaybeden Beşiktaş gruptan çıkma ihtimalini oldukça zora soktu.

Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih deplasmanında 2-0 yenilen Galatasaray ile birlikte bu hafta ülke puanına katkıda bulunamayan temsilcilerimiz gelecek haftalarda galibiyet parolası ile sahaya çıkacak.

Kaynak:Konya'nın Sesi