Herkes nasıl yaptığınızı soracak! Nohutun içine biraz atın lezzet bombası olsun
Türk mutfağında en çok sevilen yemeklerin başında gelen Nohut klasik yöntemlerle geçmişten günümüze sofraları süslüyor.
Ama bazen Nohut yemekleri annelerimizin yaptığı gibi lezzetli olmuyor. O lezzeti yakalamak içinse küçük bir püf noktaları yeterli! İşte size herkesin nasıl yaptığınızı soracağı o tarif…
EN AZ 8 SAAT SUDA BEKLETMEK GEREKİYOR
Milliyet’in haberine göre, nohutları yemeği yapmadan en az 8 saat önce suda bekletmek gerekiyor. Böylece nohut daha güzel pişiyor.
Tuzu atarken de dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü tuz nohutun geç pişmesine sebep olabilir.
Nohut pişerken üzerinde oluşan köpüklerin alınması da yemeğin lezzetli olması açısından önemlidir. Nohutların daha yumuşak olması için her zaman düşük ateşte pişirmek daha iyidir.
KUYRUK YAĞI LEZZETE LEZZET KATIYOR
Haşlanan nohutları süzdükten sonra soğuk su ile yıkamak nohutun kıvam almasını kolaylaştırır.
Nohut pişirme sırasında kuyruk yağı eklemek yemeğin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Kuyruk yağının salça ile birlikte eklenmesi gerekiyor. Kuyruk yağı hem damak zevkine hitap ederken hem de sindirimi destekliyor.
Kaynak: Milliyet
Kaynak:Haber Merkezi