Saçlarınız Bu Besin İle Parıl Parıl Parlayacak!

Saçlarınız Bu Besin İle Parıl Parıl Parlayacak!
 İnternet Editörü
Ceviz, insan sağlığına saymakla bitmeyen faydalar sunan bir süper besin olarak kabul edilebilir. E vitamini içeriği ise saçların ve tırnakların parlamasına yardımcı oluyor. Peki, cevizin insan sağlığına olan faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Diyetisyen Meryem Sucu Elden, saçlarda ve tırnakların parlaması konusunda ceviz kullanımının önemli olduğunu söyledi. Elden, “Cevizin cilde faydaları en çok merak edilen konulardan biri. Ceviz aslında hem tırnakları hem de saçları güçlendirici bir özelliğe sahiptir. Ceviz, saçların ve tırnakların daha güçlü büyümesinde biyotin veya B7 vitamini içeriğiyle etkili olurken saç kaybının önlenmesinde de görev alır. E vitamini içeriği ise yine saçların ve tırnakların parlamasına yardımcı olur” dedi.

‘CEVİZ YÜKSEK ORANDA E VİTAMİNİ İÇERİYOR’

Sağlık açısında sayısız faydası olan ceviz, yüksek oranda E vitamini barındırdığını ifade eden Dyt. Meryem Sucu Elden, “Ceviz, sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Cevizler, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağlar. Ceviz, omega-3 yağı açısından da diğer kabuklu kuru yemişlerden önemli ölçüde daha yüksek değere sahiptir ve 1 porsiyon (yaklaşık 28 gram) başına 2,5 gram omega-3 sağlar. Cevizin bir diğer özelliği ise enflamasyonu azaltmasıdır. Ceviz, içerdiği polifenoller ile oksidatif strese ve enflamasyona karşı savaşır. Sperm canlılığını ve hareketliliğini artıran ceviz, çocuk sahibi olmayı düşünen çiftler için de önemli bir yere sahiptir. Ayrıca sperm yapısındaki anormal değişikliklerin önüne geçebilir. Ceviz, uykuyu düzene koyan melatonin hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Hatta cevizde biyolojik olarak kullanılabilir şekilde melatonin mevcuttur” ifadelerini kullandı.

İYİ VE KALİTELİ BİR UYKU İÇİN: CEVİZ

Cevizin uyku problemine fayda sağladığını açıklayan Elden, “ İyi ve kaliteli bir uyku uyuyabilmek için akşam yemeklerinizde ceviz tüketebilirsiniz. Cevizin cilde faydaları en çok merak edilen konulardan biri. Ceviz aslında hem tırnakları hem de saçları güçlendirici bir özelliğe sahiptir. Ceviz, saçların ve tırnakların daha güçlü büyümesinde biyotin veya B7 vitamini içeriğiyle etkili olurken saç kaybının önlenmesinde de görev alır. E vitamini içeriği ise yine saçların ve tırnakların parlamasına yardımcı olur. Ayrıca antioksidan ve E vitamini cildin daha genç ve sağlıklı görünmesinde destekçi olabilir. Kuru cilde sahip kişiler, doktor onayıyla ceviz yağını direkt olarak ciltlerine de uygulayabilirler. Tuzsuz olarak kavrulmuş cevizde bulunan B vitaminleri gebelikte fetal büyüme için faydalıdır. Cevizin kötü kolesterol (LDL), trigliserid ve kolesterolü düşürmesi kardiyovasküler hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç gibi risklerinin de önüne geçilmesine yardımcı olur” şeklinde konuştu.

CEVİZİN KİLO VERMEDEKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Cevizler kalorili olsa da, çalışmalar cevizin iştah kontrol etmede yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.

CEVİZ KAÇ KALORİLİ BİR BESİNDİR? CEVİZİN BESİN DEĞERLERİ NELER?

1 adet ceviz yaklaşık olarak 5 gram kabul edilmektedir. 1 adet tam ceviz 36 kaloridir. Bir adet tam cevizin içeriğinde 0,8 gram protein, 3,5 gram yağ, 0,3 gram karbonhidrat, 0,2 gram lif bulunmaktadır. A vitamini, E vitamini, niasin, folat, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve omega 3 açısından zengin bir besindir.

Kaynak:Konya'nın Sesi