Ödem Atmak İçin Birebir Tarif!

Ödem Atmak İçin Birebir Tarif!
 Muhabir
Konya esnaflarından Şifahan Şifalı Bitkiler işletmecisi Hüseyin Semiz, diyet listelerinden düşmeyen tarçınlı detox kürünü Konya’nın Sesi Gazetesi'ne anlattı.

Selçuk Üniversitesi Alternatif Tıp Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü mezunu Şifahan Şifalı Bitkiler ve Baharat’ın işletmecisi Hüseyin Semiz, çeşitli doğal ürünlerin satışını yaptıklarını ifade ederek sıklıkla tercih edilen ürünlerin mevsimine sezonuna göre değiştiğini söyledi.

Yazın ödem atmanın kışın ise yağ yakmanın uzmanlar tarafından kabul görmesi vatandaşları kışın fazla kilolardan kurtulup yaz aylarında fit bir görünüme kavuşma isteğine sürüklüyor. Kışın ödem atmak için ise detox kürleri arayışına giren pek çok insan kolay ulaşabileceği malzemelerle hazırlanan içecekleri araştırıyor. Konya Bedesten Esnaflarından Hüseyin Semiz ödem atmanın yanı sıra kalp sağlığına, tansiyona ve şekere iyi gelen tarçın kürü tarifini sizler için anlattı.

Bitki çaylarında, tatlılarda ve çoğu yemekte tatlandırıcı olarak tercih edilen baharatlardan olan tarçın, toz halinde ve çubuk tarçın olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde ise sağlığa faydalarıyla bilinen tarçın kürünün hazırlamasının oldukça basit olduğunu belirten Semiz, “Ödem atmak, kalp sağlığına ve tansiyona iyi gelmesi için 5 litre suyun içerisine 1 tam limonu 4’e bölüp kabuklarıyla birlikte beraber suyun içerisine atın. 7-8 tane kabuk tarçını da içerisine atarak akşamdan sabaha kadar bekletin. Bu 5 litrelik suyu da sabahtan akşama kadar içebildiğiniz kadar için. İçtiğiniz zaman vücutta detox etkisi yapıyor hem tansiyona hem şekere hem de kalp sağlığına çok iyi geliyor” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ